Politieberichten Eemland noord, 11.25 uur

Utrecht, 06-08-2006

Onder invloed

SOEST Een 41-jarige man uit Soest is in de vroege morgen van zondag 6 augustus aangehouden voor rijden onder invloed.

De automobilist werd omstreeks 03.00 uur gecontroleerd nadat de politie hem slingerend zag rijden op de Disselboom. Hij bleek te veel te hebben gedronken. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek hij 730 ug/l in zijn lichaam te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Jonge dievegges aangehouden

SOEST Zaterdagmiddag rond 12.50 uur zijn twee jonge dievegges op heterdaad betrapt in een winkel aan de Wiardi Beckmanstraat.

De twee meisjes uit Soest van 10 en 12 jaar werden betrapt toen zij goederen stalen. Zij zijn meegenomen voor verhoor en aangemeld voor het project STOP. De ouders van de minderjarige verdachten zijn in kennis gesteld.

Twee minderjarigen aangehouden voor gooien van eieren

BAARN Twee jongens uit Baarn van 12 en 13 jaar oud zijn aangehouden omdat zij een woning en een personenauto hebben bekogeld met eieren.

Op vrijdagmiddag 4 augustus omstreeks 15.45 uur kreeg de politie een melding van een Baarnaar wiens ruiten zouden zijn bekogeld met eieren. Ter plaatse trof de politie inderdaad bevuilde woningruiten en autoruiten aan. Omstreeks 16.20 uur werden op de Kerstraat twee jongens aangehouden die hun daad direct toegaven. De ouders van beide jongens zijn in kennis gesteld.