Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten weekeind 5 en 6 augustus

Zaanstreek-Waterland, 06-08-2006

Gewapende hotelbezoeker aangehouden

Zaandam, 5 augustus 2006, 04:03

De politie heeft een 32-jarige Amsterdammer aangehouden in een hotel aan de Provinciale Weg op verdenking van diefstal met geweld. De verdachte meldde zich rond 04.00 bij de hoofdingang van het hotel en wilde sigaretten kopen. De 31-jarige nachtportier herkende de Amsterdammer en hervatte zijn werkzaamheden. Korte tijd later werd hij van achter benaderd en met een steekwapen in de keel gesneden. De verdachte vluchtte en de portier alarmeerde de meldkamer. De politie kon de verwarde man, die vermoedelijk onder invloed van drugs verkeerde, in het restaurant van het hotel aanhouden. De nachtportier is in het ZMC geholpen aan zijn verwonding, daarna heeft de politie hem teruggebracht naar het hotel. De verdachte is met verwondingen aan zijn handen overgebracht naar het ziekenhuis. Na de behandeling is de man verhoord en in verzekering gesteld. De centrale recherche wil graag in contact komen met mogelijke getuigen die rond 04.00 uur 's nachts in en rond het hotel iets verdachts hebben gezien. Het signalement van de man luidt: Marokkaans uiterlijk, tenger postuur, lengte circa 1.70 meter, beginnende baardgroei, geen bril of snor, zwart kort haar met inhammen aan de voorzijde, langwerpig gezicht, geen tas bij zich, hij was alleen en heeft een tijdlang heen en weer gelopen op het Stationsplein en station. Hij was die nacht gekleed in een donkerblauw kort stoffen jack met "Nickelson" op de achterzijde, een donkerblauwe spijkerbroek, een wit shirt met lange mouwen en grijze Nike-sportschoenen. Getuigen worden verzocht te bellen via 0900-8844.

Inbreker gepakt

Wormerveer, 5 augustus 2006, 03:48 uur

Op de Industrieweg in Wormerveer is een 32-jarige Krommeniër aangehouden op verdenking van diefstal. Surveillerende agenten zagen een in het zwart geklede man bij een perceel op de Industrieweg vandaan komen. De man sloeg per fiets op de vlucht toen hij de agenten in het vizier kreeg. Met meerdere eenheden werd de achtervolging ingezet en de verdachte werd kort erna aangehouden. Speurhond Max werd ingezet om eventuele weggegooide goederen te lokaliseren. Het reukspoor leidde de hond via bossages naar een boom waaronder in het gras diverse rollen met koperdraad lagen en een rugzak. In de rugzak werd een betonschaar en klimtouw aangetroffen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Harddrugbezitters aangehouden

Wormerveer, 5 augustus 2006, 01:31 uur

De politie heeft drie personen in de leeftijd van 21 jaar aangehouden op verdenking van harddrugsgebruik en -bezit. Surveillerende agenten hielden een verdachte auto aan met daarin een man en vrouw uit Krommenie. In een handtasje en een opbergvak van het voertuig werd harddrugs aangetroffen. De auto stond op naam van een bekende van de politie, die zich op dat moment niet in de auto bevond. Deze verdachte is later op de dag in zijn woning aan de Industrieweg in Wormerveer aangehouden en na verhoor op het politiebureau in verzekering gesteld. De Krommeniërs zijn ook verhoord en met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Doorgedraaide bromfietser

Zaandam, 5 augustus 2006, 10:25 uur

Op de Dam heeft de politie een 20-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij gevaarlijk rijgedrag vertoonde op zijn bromfiets. Een surveillerende agent zag vanuit zijn auto dat de jongen hard over de Dam kwam aanrijden. Op dat moment waren er veel voetgangers aanwezig. De bestuurder bracht plotseling zijn bromfiets tot stilstand door de handrem flink in te knijpen en honderdtachtig graden te draaien. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig waardoor hij met gepast geweld in de boeien werd geslagen. De bromfiets is in beslag genomen en de bestuurder is met een proces-verbaal op zak na verhoor heengezonden.

Vrachtwagen tegen boom

Edam, 6 augustus, 07:05 uur

Een 41-jarige vrachtwagenbestuurder uit Volendam is op de Monnickendammerjaagweg met zijn vrachtwagen tegen een boom aangereden. De chauffeur reed over de Provinciale Weg vanuit de richting Oosthuizen en raakte bij het naderen van de rotonde de controle over het voertuig kwijt, vermoedelijk omdat de bestuurder even in slaap is gevallen. De chauffeur probeerde bij te sturen door linksom over de rotonde te gaan, maar kwam via de bossages boven op de rotonde terecht, raakte vervolgens bebording en een lantaarnpaal en is uiteindelijk tegen een boom tot stilstand gekomen. De 53-jarige bijrijder uit Volendam werd uit de auto geslingerd en is met schaafwonden en vermoedelijk beenletsel naar het VU overgebracht. De chauffeur zat bekneld en is door de brandweer met een telekraan bevrijd. Hij is met vermoedelijk een enkelbreuk en verder onbekend letsel per ambulance naar het AMC overgebracht. Verkeersondersteuning doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Lastige horecabezoeker aangehouden

Zaandam, 6 augustus 2006, 02:01 uur

Voor een horecagelegenheid op de Dam is een 31-jarige man uit Grootebroek aangehouden omdat hij zich gewelddadig gedroeg naar portiers en horecabezoekers. Surveillerende agenten zagen de man in gevecht met portiers. Op het moment dat de agenten toesnelden pakte de verdachte een kaarsenstandaard en maakte slaande bewegingen naar omstanders. Een portier raakte hierbij gewond aan zijn hand en is behandeld in het ziekenhuis. De verdachte zou eerder op de avond in het etablissement vrouwen hebben lastiggevallen en daarom door portiers naar buiten zijn gedwongen. De politie heeft de man met gepast geweld in de boeien geslagen en meegenomen naar het politiebureau.