Politie Midden- en West Brabant

Weekendpersberichten district BopZoom 5 & 6 augustus

BERGEN OP ZOOM, 6 augustus 2006

Dronken Roosendaler veroorzaakt ongeval en rijdt door

ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagavond kort na 20.00 uur een 42-jarige Roosendaler aangehouden. Hij was kort daarvoor betrokken bij een ongeval op de Kalsdonksestraat-Abel Tasmanstraat en reed daarna door. Daarbij liet hij de bestuurder van de andere auto, een 25-jarige man uit Etten-Leur, achter. De automobilist bleek onder invloed van alcohol. Bij de ademanalyse scoorde hij 785 ug/l, goed voor een rijverbod van 8 uur. Tevens diende hij zijn rijbewijs in te leveren. Na verhoor kon de man weer gaan

Bergenaar aangehouden met 90 gram wiet

BERGEN OP ZOOM: Op de Zuid-Oostsingel is vrijdagavond rond 22.00 uur een 26-jarige Bergenaar aangehouden. Hij had 90 gram wiet bij zich. Hij zat in zijn auto op een parkeerplaats en agenten onderwierpen hem aan een controle. In een plastic zak in de auto lag de wiet. Met een dagvaarding op zak kon de man weer gaan.

Roosendaler slaat cafébezoekers

ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagnacht rond 02.20 uur een 30-jarige Roosendaler aangehouden op de Markt. Hij was betrokken bij een opstootje bij een horecazaak en sloeg daar drie bezoekers van de zaak. Na verhoor kon de man zaterdag weer naar huis.

Dronken automobilisten

HOOGERHEIDE: Aan de Antwerpsestraatweg werd vrijdagnacht rond 02.30 uur een 41-jarige automobiliste uit Putte aangehouden. De auto waarin ze reed was niet APK-gekeurd, zodat agenten haar langs de kant zetten. De vrouw mocht ook blazen, met 445 ug/l als resultaat. Zij kreeg een rijverbod van 4 uur en twee bekeuringen. Daarna mocht ze weer gaan.

ROOSENDAAL: Een 28-jarige Roosendaler liep vrijdagnacht rond 03.00 uur tegen de lamp. Hij was op de A58 met zijn auto van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. Toen agenten arriveerden, troffen ze een brandende auto aan, maar de bestuurder was nergens te bekennen. Na even kwam hij terug. De Roosendaler bleek overduidelijk onder invloed van alcohol, maar hij weigerde te blazen. Een bloedproef moest uitsluitsel bieden; het resultaat laat nog op zich wachten. Intussen kon de man zijn rijbewijs inleveren.

BERGEN OP ZOOM: Een 28-jarige Bergenaar blies 590 ug/l nadat agenten hem aanhielden op de Steenbergsestraat. Dat gebeurde rond 02.30 uur. Kort daarvoor was de man al een rijverbod gegeven, omdat hij aanstalten maakte zijn auto te gaan besturen. Dit terwijl hij overduidelijk onder invloed van alcohol was. De Bergenaar bleek echter hardleers. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zes uur. Hij verzette zich enigszins bij zijn aanhouding. Na verhoor kon de man weer gaan.

Gestolen bootje uit haven Steenbergen teruggevonden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagmiddag rond 13.45 uur aan de Jacob Catslaan een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van een bootje eerder deze week uit de jachthaven van Steenbergen. Het vaartuig stond vervolgens vanaf vrijdag langs de Paulusberg met een bordje te koop erop en een telefoonnummer. Via dat nummer kregen agenten de 48-jarige man naar de boot toe en konden ze hem aanhouden. Hij is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Golf van vernielingen aan autos in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: De politie onderzoekt enkele tientallen vernielingen en diefstallen van kentekenplaten van autos in Bergen op Zoom vrijdagnacht. Dat gebeurde onder meer in de Antwerpsestraat, Koning Willem III-straat, de Prins Bernardlaan en PC Hooftstraat. In totaal werden bij circa 40 autos vernielingen gepleegd zoals spiegels kapot gemaakt of ruitenwisser verbogen. Ook werd in veel gevallen de kentekenplaten van de autos gestolen en/of verbogen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Roosendaler aangehouden met hasj

ROOSENDAAL: Een 20-jarige Roosendaler is zaterdagavond rond 20.25 uur aangehouden op de St. Josephstraat Hij vertoonde zenuwachtig gedrag op de fiets en toen agenten hem aanhielden om een praatje te maken, gaf hij direct aan dat de fiets door een vriend gestolen was. Na zijn aanhouding werd de man in de politieauto gezet en daarbij probeerde hij een busje pepperspray en twee plakken hasj van 325 gram totaal te verbergen in de zitting van de politieauto. Het bezit van de pepperspray gaf hij toe, de hasj zou niet van hem zijn geweest. In de loop van zondag is hij weer op vrije voeten gekomen.

Hennepkwekerij in Bergen op Zoom opgerold

BERGEN OP ZOOM: In een leegstaand pand aan de Prins Bernhardlaan is zaterdagnacht kort na 00.00 uur een hennepkwekerij ontdekt. Agenten kwamen op de melding van personeel van een naastgelegen cafetaria dat een tussenmuur erg heet zou zijn. Dat bleek het geval, de hitte werd veroorzaakt door de lampen in de kwekerij. Er werden 335 hennepplanten, veertig lampen en andere benodigdheden in beslag genomen. De goederen worden vernietigd. Met de eigenaar van het pand wordt contact gezocht.

Inwoner Halsteren beledigt agent

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagnacht rond 03.00 uur een 23-jarige inwoner van Halsteren aangehouden. Hij zat in de auto bij een bestuurster die aan de Molstraat werd bekeurd voor rijden dor het voetgangersgebeid. De man vond het nodig uit de auto te komen en de agent uit te schelden voor vuile tyfushomo. Daarop werd hij aangehouden, waarbij hij zich verzette. Na verhoor kon hij weer naar huis.

Roosendaler bedreigt portier met vuurwapen

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagnacht kort na 04.40 uur een 26-jarige man uit Roosendaal aangehouden op de Markt. De Roosendaler mocht in verband met eerdere problemen de zaak niet in. Na enige discussie is de man daarop vertrokken. Later kwam hij terug en richtte een vuurwapen op de portier. Die sloot snel de toegangsdeur waarna de Roosendaler wegging. De eerste melding ging uit van een daadwerkelijke schietpartij, maar daarvan is niets gebleken. Gealarmeerde agenten konden de man in de directe omgeving aanhouden. Hij is in verzekering gesteld. In een container werd een vuurwapen gevonden. De politie zoekt nog getuigen die samen met de Roosendaler buiten waren ten tijde van het incident. Zij kunnen zich melden op 0900-8844.

Auteur: Andre van den Hul