Ingezonden persbericht

PERSBERICHT - voor onmiddellijke publicatie

BP Ultimate Masters of Formula 3 op Zandvoort
HO-PIN TUNG KOMT PK's TEKORT

2006-06-08

Zandvoort, 06 Augustus 2006 - Dit weekend stond het Circuit Park Zandvoort in het teken van de BP Ultimate Masters of Formula 3 waarbij de beste Formule 3-coureurs ter wereld, uit de diverse kampioenschappen, tegen elkaar strijden om uit te maken wie zich 'Ultimate Master of Formula 3' mag noemen. Het toptalent wil niets liever dan in de voetsporen treden van eerdere Masters-winnaars als David Coulthard, Jos Verstappen, Christian Klien en Tom Coronel. Het hele weekend was Ho-Pin met zijn Opel Spiess-motor in het nadeel tegenover de krachtiger Mercedes motoren waardoor hij op een voor hem zeer ongebruikelijke plek de race moest aanvangen. Hij streed, haalden enkele collega's in, tot het differentieel hem in de steek liet en hij de wedstrijd moest verlaten.

Ho-Pin: "Op sommige stukken van de baan liepen de anderen gewoon weg van me. Op het rechte stuk zag ik ze aankomen in mijn spiegels, dat is echt heel gek. Ik heb het maximale uit de mogelijkheden gehaald. Maar, dit is niet mijn gebruikelijke positie op de baan. Ik zou de collega's graag ontmoeten met gelijkwaardig materiaal. Ik richt mij nu op het uitbouwen van mijn leidende positie in de tussenstand voor het Duits Formule 3-kampioenschap. Komend weekeinde in Assen sta ik weer vooraan op de grid en ga ik mijn zevende en wellicht achtste overwinning boeken", aldus een strijdbare Ho-Pin Tung.

KWALIFICATIE
Problemen met het differentieel zorgden ervoor dat beide JB Motorsport rijders niet zoals gebruikelijk in de Duitse Formule 3 cup vooraan het veld konden starten. De kwalifikatie werd gedomineerd door de sterkere Dallara-Mercedes combinaties waarbij Giedo van der Garde de pole position weet te behalen. Ho-Pin weet zich dan toch nog ondanks problemen met het differentieel op plek 24 te kwalificeren als beste met de Lola-Opel combinatie.

RACE
Voor JB Motorsport teamgenoot Ferdinand Kool was de race snel over, nog voordat de race was gestart, was hij al vanwege een technisch mankement de eerste uitvaller. Terwijl Giedo van de Garde vanaf pole position een slechte start meemaakt en drie plaatsen verliest, maakt Ho-Pin bij de start wat plaatsen goed. Als eerste kon Paul di Resta de Tarzanbocht in gaan met op de tweede plek Sebastien Buemi. In de achste ronde weet van der Garde Buemi te passeren en zet de achtervolging in op ASM teamgenoot Di Resta. Ondertussen heeft Ho-Pin verderop in het veld moeite om de auto's met de krachtiger motoren bij te houden en verliest hij op verschillende plekken op de baan tijd vanwege het verschil in pk's. In de twintigste ronde valt Ho-Pin helaas uit met een probleem met het differentieel. Hij kan volgende week in Assen op de Rizla Racing Days zijn voorsprong in de Duitse Formule 3 cup uitbreiden.

HO-PIN: "Deze race is teleurstellend verlopen voor mij, we waren van te voren er al bang voor dat onze motor niet sterk genoeg zou zijn. Getuige mijn 6 overwinningen dit seizoen in de Formule 3 hoor ik voorin mee te strijden, maar helaas liep het anders. Gelukkig was ik wel het hele weekend de snelste met de Opel-Spiess motor. Hopelijk doe ik volgende week betere zaken in Assen!".

Uitslag BP Ultimate Masters 2006:
1. Paul Di Resta
2. Giedo van der Garde
3. Sebastien Buemi
4. Kohei Hirate
5. Romain Grosjean

----------
Noot voor de redactie,