Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Apple leiding geeft demonstratie van Mac OS X "Leopard" tijdens WWDC 2006-keynote

Bunnik, 26 juni 2006 ­ Apple maakt vandaag bekend dat een team van Apple leidinggevenden op maandag 7 augustus om 10.00 uur 's ochtends de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) in Moscone West te San Francisco zal openen met een keynotedemonstratie van Mac OS X "Leopard". Het team staat onder leiding van CEO Steve Jobs en bestaat verder uit Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing, Bertrand Serlet, senior vice president Software Engineering en Scott Forstall, vice president Platform Experience. Tijdens de WWDC krijgen ontwikkelaars gedetailleerde informatie en praktische tips over de ontwikkeling van "Universal" programma's die optimaal profiteren van de Intel-Macs. Zo worden er onder andere sessies gehouden over prestatie-optimalisering via de ontwikkeltools van Apple.

Tijdens het vijfdaagse evenement, dat duurt van 7 tot en met 11 augustus, zullen meer dan 175 technische lezingen en workshops plaatsvinden waarin Mac- ontwikkelaars uit allerlei vakgebieden op de hoogte worden gebracht van de nieuwste ontwikkelingen, zoals demonstraties van Leopard en unieke bijeenkomsten waarin ontwikkelaars rechtstreeks van gedachten kunnen wisselen met Apple technici.

Andere activiteiten tijdens de WWDC 2006:

· presentaties van technici en andere specialisten waarin ze laten zien hoe ontwikkelaars optimaal gebruik kunnen maken van de huidige technologieën in Tiger en hoe ze zich kunnen voorbereiden op de nieuwe ontwikkelingen in Leopard;
· praktische sessies waarbij ontwikkelaars hun notebook kunnen meenemen en rechtstreeks van Apple medewerkers informatie krijgen over de aanbevolen methoden van Apple om gebruik te maken van technologieën zoals Spotlight, Core Image, Xgrid, Core Data, Quartz Composer en nog veel meer;
· op specifieke technologieën gerichte workshops waarbij technici van Apple op individuele basis vragen van ontwikkelaars beantwoorden en ze helpen met het oplossen van problemen;

· speciale aandacht voor digitale media, systeembeheer, game-ontwikkeling en wetenschappelijke computertoepassingen; en

· speciale evenementen en activiteiten, zoals de Apple Developer Connection Reception op de avond van de opening, de Apple Design Awards, Stump the Experts en Late Night Labs.

Kosten en aanmelding

Deelname aan de vijfdaagse conferentie kost USD 1.595 per persoon. Wie zich aanmeldt vóór 7 juli, krijgt een korting van USD 300. Deelnemers kunnen zich aanmelden op de WWDC-website van Apple: http://developer.apple.com/wwdc. Hier is tevens meer informatie te vinden over alle sessies.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple wordt algemeen erkend voor zijn innovatieve en bekroonde Mac-desktops en -notebooks, het Mac OS X-besturingssysteem, het iLife-softwarepakket en zijn professionele programma's. Apple is bovendien de drijvende kracht achter de digitale muziekrevolutie met de iPod, de bestverkopende draagbare muziekspeler, en de online iTunes Music Store.

Perscontact:

Joris van Zijl
Apple Nederland
telefoonnummer: 030 659 39 00
Mobiel: 06 225 225 78
E-mail: zijl.j@euro.apple.com

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr Op de Nederlandse PR-site vind je naast de meest recente persberichten ook beeldmateriaal in hoge resolutie: http://www.apple.com/nl/pr. De algemene website van Apple Nederland vind je op www.apple.com/nl

© 2006 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, AirPort, SuperDrive, iLife, FireWire, iPod, iPhoto, iMovie, iDVD, GarageBand, iTunes, SpotLight en Apple Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---- --