Gemeente Roermond

Bouwactiviteiten Kazernevoorterrein van start

Op 7 augustus 2006 starten de bouwactiviteiten op het Kazernevoorterrein. Omdat hierdoor de parkeermogelijkheid ter plekke vervalt, is vervangende parkeerruimte gerealiseerd op het Akcrosterrein en aan de Maashaven. De parkeerplaats op het Akcrosterrein (inrit bereikbaar via de Molenweg) is vanaf zaterdag 15 juli a.s. open-gesteld. De parkeerplaats aan de Maashaven kan vanaf dinsdag 18 juli worden gebruikt. Op beide parkeerplaatsen geldt betaald parkeren.

In de eerste helft van augustus 2006 wordt het Kazernevoorterrein afgesloten en starten de grondwerkzaamheden. Voorlopig blijft de voetgangersverbinding tussen Designer Outlet Center (DOC) en binnenstad gehandhaafd. Op het moment dat deze komt te vervallen wordt langs het bouwterrein een tijdelijke voetgangersverbinding gemaakt tussen de binnenstad en het DOC. Deze loopt vanaf het DOC langs de muur van de N280 naar de Ernst Casimirpassage onder de N280. Deze tijdelijke voetgangersverbinding blijft gedurende de bouwperiode (tot ongeveer eind 2008) gehandhaafd. Gedurende de gehele bouwperiode kan de fietstunnel onder de N280 alleen door voetgangers worden gebruikt. Er zijn omleidingsroutes voor fietsers voorzien.

Op het kazernevoorterrein wordt een megaproject gerealiseerd, waaronder 180 appartementen met eigen parkeervoorziening, een kantoorgebouw, een megabioscoop en een restaurant. Onder het totale project komt een openbare parkeergarage voor ruim 400 autos, vooral bedoeld voor bezoekers. Hiermee krijgt het gebied ten noorden van de Wilhelminasingel/N280 een geheel ander gezicht. Het totale project heeft een bouwtijd van 2½ tot 3 jaar.


* Kijk hier voor meer informatie over het Kazerne voorterrein

Publicatiedatum: 14.07.2006 Bijgewerkt: 14.07.2006