Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort, 31 juli 2006

BESTE NEDERLANDSE JEUGDIGE TENNISERS IN ACTIE

Lotto Nationale Jeugd Kampioenschappen in Den Haag

Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 augustus staan de Haagse tennisverenigingen H.L.T.C. Leimonias en H.L.T.C. De Metselaars in het teken van de Lotto Nationale Jeugd Kampioenschappen. De beste Nederlandse tennissers in de leeftijd tot en met 12, 14, 16 en 18 jaar strijden deze week om de felbegeerde nationale titel.

Deelnemersveld
Het deelnemersveld bestaat uit talentvolle jongens en meisjes en heeft het spelniveau dat zeker het bekijken waard is. Onder anderen nemen AA-Drink Jong Oranje talenten Tim van Terheijden (Bergen op Zoom), Arantxa Rus (Monster), Babs van Kampen (Nieuw Vennep) en Peter Lucassen (Vught) deel aan de kampioenschappen. Ook Jong Oranje talent Marrit Boonstra (Almere) en ander talent Xander Spong (Amsterdam) doen mee. Zij doen allen in hun leeftijdscategorie een gooi naar de titel dan wel verdedigen hun titel.

In alle leeftijdscategorieën wordt gespeeld in een afvalschema. Bij de jeugd tot en met 12 en 14 jaar wordt gespeeld in een schema van 64. In de leeftijdscategorie tot en met 16 jaar wordt bij de jongens gespeeld met een schema van 48 en bij de meisjes in een schema van 32. De jongens tot en met 18 jaar spelen in een schema van 32 en de meisjes in die leeftijdscategorie spelen tenslotte in een schema van 16. In totaal komen 385 tennissers in actie tijdens de Lotto Nationale Jeugd Kampioenschappen.

Finales
Alle finales worden zaterdag 12 augustus vanaf 10.00 uur gespeeld op het tennispark van H.L.T.C. Leimonias. Het complete deelnemersveld en de aanvangstijden staan op knltb.nl. De Lotto Nationale Jeugd Kampioenschappen zijn op alle dagen gratis toegankelijk.