Deelgemeente Charlois Rotterdam

Kennismaken met nieuw Zuiderpark tijdens Kdz Adventure in Ahoy

Van maandag 7 tot en met zondag 13 augustus wordt in Ahoy weer Kdz Adventure gehouden. De jeugdige bezoekertjes kunnen dit keer ervaren wat er allemaal te genieten, ontdekken, beleven is in het vernieuwde Zuiderpark op 2 minuten van Zuidplein.

Dit jaar is er tijdens Kdz Adventure namelijk een bijzonder tintje gegeven aan de verkeerstuin. Naast de bekende onderdelen voert de route het verkeer dit jaar door het vernieuwde Zuiderpark. Natuurlijk verlaten de kinderen het terrein van Ahoy niet, maar is speciaal voor Kdz Adventure het park naar Ahoy verplaatst. Net zoals in het echte Zuiderpark het geval zal zijn kunnen volwassenen en kinderen hier genieten van een modern en veilig stadspark en het avontuur en de natuur van het Zuiderpark ontdekken en beleven.

In de afgelopen jaren is het Zuiderpark opnieuw ingericht. Nu het park bijna klaar is, willen wij het publiek graag laten zien wat een fantastisch park het Zuiderpark wordt.

Ontdekpad

Tijdens Kdz Adventure kunnen de kinderen kennis maken met traditionele onderdelen van het Zuiderpark als de kinderboerderij, waar de jongens en meisjes even tot rust kunnen komen en een heus natuur ontdekpad voor de kleintjes, maar ook met nieuwe onderdelen van het park zoals het Avontureneiland, het strand en het bijzondere watersysteem.

Uitdaging voor jong en oud

In het nieuwe park komt een heus zandstrand met zwemwater en een speelrots. Op de heuvels is het heerlijk zonnen en het Avontureneiland wordt de grootste openbare speeltuin van Rotterdam en omstreken. Klimrekken, glijbanen, klauterpaden, waterstenen en klimrotsen bieden een uitdaging voor jong en oud. Ook het uitgebreide watersysteem is bijzonder, het vangt al het water uit de omgeving op. Het water wordt op een natuurlijke manier gezuiverd door een veld met waterplanten, zoals riet. Kortom, als ouders en kinderen op Kdz Adventure uitgespeeld zijn, kunnen zij naar het park, want in het Zuiderpark geniet, ontdek en leef je je Uit op Zuid!

Zuiderpark, Leef je Uit op Zuid

Genieten, ontdekken, beleven op 2 minuten afstand van Zuidplein