Gemeente Dordrecht


---

Start wegwerkzaamheden Overkampweg

Wegwerkzaamheden Dordrecht

Judith Punt

Op maandag 7 augustus 2006 beginnen de wegwerkzaamheden aan de Overkampweg. De Overkampweg wordt dan voor een periode van zes weken gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer. Dit betreft het gedeelte tussen Dubbeldam (afslag Oudendijk) en de toegangsweg tot het APZ De Grote Rivieren en het Stedelijk Dalton Lyceum. Deze afsluiting duurt tot en met vrijdag 15 september.
Het Albert Schweitzer ziekenhuis, De Grote Rivieren en het Stedelijk Dalton Lyceum blijven bereikbaar met openbaar vervoer en per auto via de Karel Lotsyweg. Het gedeelte Oudendijk vanaf de Overkampweg blijft voor het verkeer toegankelijk. Fietsers kunnen gewoon gebruik blijven maken van de fietspaden langs de Overkampweg.

Tijdelijke ongemakken voor meer bereikbaarheid
De werkzaamheden aan de Overkampweg vallen samen met andere wegwerkzaamheden aan doorgaande wegen, zoals die aan de Reeweg Oost. De reden hiervan is dat alle doorgaande wegen in Dordrecht klaar moeten zijn voor 15 september 2006.
Dan wordt de Laan der Verenigde Naties ter hoogte van het spoor voor negen maanden geheel afgesloten voor autoverkeer. Er wordt een tunnel aangelegd, zodat lang wachten voor de spoorweg in de toekomst tot het verleden behoort.

Omleidingsroute voor autoverkeer
Als gevolg van de afsluiting van de Overkampweg moeten automobilisten van en naar Dubbeldam omrijden. Autoverkeer vanuit Dubbeldam richting Overkampweg en Sterrenburg wordt omgeleid via de Provincialeweg en de Rondweg (N3).
Autoverkeer vanuit Sterrenburg naar Dubbeldam kan via de Zuidendijk of via de Rondweg (N3) en de Provincialeweg rijden.

Informatie
Ter plekke wordt het verkeer via borden geïnformeerd over de verkeersmaatregel.
De inwoners van Dordrecht zijn via een folder in de maand juli over alle wegwerkzaamheden geïnformeerd. Een actueel overzicht van alle wegwerkzaamheden is te vinden op www.dordrecht.nl/wegafsluitingen.

Redactie
F.C. Langschmidt
Communicatie

telefoon 078 - 639 69 03

email FC.Langschmidt@dordrecht.nl

Informatie
J.Wammes
coördinator tijdelijke bereikbaarheid van de sector Stadsbeheer telefoon 078 - 639 67 70