Gemeente Drechterland

7-8-2006
Bouw appartementen Hoogkarspel
De werkzaamheden voor de bouw van 41 appartementen in Hoogkarspel gaat binnenkort van start. In samenwerking met de Woningstichting âHet Grootslagâ, worden de woon- en zorgappartementen gebouwd op het terrein van de voormalige basisschool ât Skitteljacht aan de Noordervoert in Hoogkarspel.

Appartementen Noordervoert Hoogkarspel Grondwerk De werkzaamheden bestaan ondermeer uit verwijderen van bomen en onderbeplanting, het baggeren en dempen van een gedeelte Noordervoertsloot, het verwijderen van het voetpad met de openbare verlichting en het aanleggen van riolering. Eind september wordt met het bouwkundige gedeelte gestart. Het woonrijp maken zal naar verwachting in de zomer van 2007 plaats gaan vinden. In het woonrijp maken wordt in totaal 63 parkeervakken aangelegd waarvan er zes zijn bedoeld voor mindervaliden. Ook wordt er extra waterberging gegraven en het westelijke voetpad langs de Noordervoertsloot doorgetrokken naar De Steert.

Minimale overlast
Zowel De Steert als ât Weidje zullen openblijven voor het verkeer tijdens het bouwrijp maken. Tevens zal het voetpad langs de Noordervoert een verbinding houden via ât Akkertje. Alleen tijdens het woonrijp maken zullen genoemde wegen tijdelijk afgesloten zijn. Aangezien het onvermijdelijk is dat de bouwactiviteiten enige overlast zullen veroorzaken rekenen we op uw begrip voor de overlast.
---