Gemeente Roggel en Neer

Aanduiding politieke groepering boven kandidatenlijst

De gemeente Heythuysen is belast met de organisatie van de herindelingsverkiezing van de leden van de raad van de nieuw te vormen gemeente Leudal. Deze nieuwe gemeente ontstaat per 1 januari 2007 na een herindeling van de gemeenten Haelen, Heythuysen, Hunsel en Roggel en Neer.
Zowel de verkiezingen voor de Tweede Kamer als die van de gemeenteraad voor Leudal vinden plaats op woensdag 22 november 2006.

Aanduiding politieke groepering
Voor de gemeenteraadsverkiezing van de gemeente Leudal kan een politieke groepering, die een vereniging is met volledige rechtsbevoegdheid en waarvan de aanduiding niet reeds bij het centraal stembureau voor de verkiezing van de Tweede Kamer of Provinciale Staten is geregistreerd, aan het centraal stembureau van de gemeente Heythuysen verzoeken, de aanduiding waarmee zij op de kandidatenlijst wenst te worden vermeld (niet meer dan 35 letters of andere tekens) in een register in te schrijven.

Indien men de aanduiding voor de komende gemeenteraadsverkiezing van de gemeente Leudal op woensdag 22 november 2006 wenst te laten registreren, moet een verzoek daartoe uiterlijk op maandag 25 september 2006 schriftelijk worden gedaan bij het centraal stembureau.

Waarborgsom
Voor deze registratie moet een waarborgsom van honderdtwaalf euro vijftig (EUR 112,50) worden betaald. Deze kan worden overgemaakt op rekening 28.50.03.917 t.n.v. de gemeente Heythuysen t.b.v. de registratie voor de herindelingsverkiezing.
Degene die de betaling verricht, ontvangt een bewijs daarvan. Na inlevering van een geldige kandidatenlijst voor de komende verkiezing wordt de waarborgsom terugbetaald.

Verzoek
Bij het verzoek moeten worden overgelegd:
a. een afschrift van de notariële akte waarin de statuten van de vereniging zijn opgenomen;
b. een bewijs van inschrijving in het register, gehouden door de Kamer van Koophandel en Fabrieken;
c. een bewijs van betaling van bovenvermelde waarborgsom; d. een verklaring van de politieke groepering houdende aanwijzing van haar gemachtigde en plaatsvervangend gemachtigde bij het centraal stembureau.

Meer informatie
Voor nadere inlichtingen omtrent de wettelijke voorschriften betreffende de registratie van een politieke groepering kunt u terecht bij de gemeente Heythuysen, Bureau verkiezingen, Dorpstraat 1, Heythuysen, tel 0475 - 49 93 47.