Politie Haaglanden

07 01 persberichten 7 augustus

Haaglanden, 07-08-2006

Eend veroorzaakt aanrijding
De Lier Een 28-jarige Rotterdammer probeerde zondag 6 augustus rond 07.00 uur even voor de bocht bij de Zijtwende een overstekende eend te ontwijken en botste tegen een boom. Door de uitwijkmanoeuvre kwam hij op de andere weghelft terecht en kon hij de bocht niet meer maken. Tegen een boom kwam de Rotterdammer tot stilstand. De man droeg geen autogordel en kwam met een klap met zijn hoofd en elleboog tegen het voorraam. Hij werd met een doorboorde long en verwondingen aan elleboog en knie vervoerd naar het ziekenhuis.

Dronken man rijdt tegen geparkeerde autos
Zoetermeer Zondag 6 augustus rond 02.00 uur kreeg de politie een melding dat een automobilist tegen meerdere voertuigen was aangereden op het Westmaaspad. Agenten namen polshoogte en vonden een 38-jarige man uit Zoetermeer slapend in een auto met aanzienlijke schade. Op het Westmaaspad werden zeker vier voertuigen aangetroffen met fikse schade. Met de eigenaren wordt contact opgenomen. De Zoetermeerder werd verzocht mee te gaan naar het politiebureau voor een alcoholtest. Dit vond de verdachte geen goed plan en verzette zich hevig. Uiteindelijk lukte het de agenten de man in de surveillanceauto te krijgen en mee te nemen naar het bureau. Daar weigerde hij zijn medewerking niet alleen aan de blaastest, maar ook aan de bloedproef. Het rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal werd opgemaakt voor het rijden onder invloed, het veroorzaken van meerdere aanrijdingen, het verzetten bij de aanhouden en het beledigen en bedreigen van politiefunctionarissen.

Verdachten straatroof aangehouden
Leidschendam Zondag 6 augustus omstreeks 19.00 uur probeerden drie jongens op het Liguster een 63-jarige Haagse van haar handtas te beroven. De vrouw hield haar tas zo stevig vast, dat zij viel. Het harde gegil van het slachtoffer trok de aandacht van een politieman in vrije tijd. Hij ging achter twee verdachten aan en wist het tweetal (16 en 20 jaar en afkomstig uit Den Haag en Bemmel) aan te houden. Korte tijd later werd de derde verdachte, een 15-jarige Hagenaar, nabij het politiebureau aangehouden. De drie verdachten werd ingesloten en in verzekering gesteld. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt

Hardleerse bromfietser twee keer aangehouden
Den Haag Op zondag 7 augustus omstreeks 01.00 uur hielden agenten op de Laan van Meerdervoort een 29-jarige Haagse bromfietser voor een verkeerscontrole staande. De man - die bijna omviel en met een dubbele tong sprak - blies bij ademalyse 855 ugl. De bromfiets was niet verzekerd en ook bleek de verdachte niet in het bezit te zijn van een rijbewijs of bromfietscertificaat. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd. Nadat de man het bureau had verlaten, zagen agenten de man omstreeks 04.30 hard over de Loevesteijnlaan rijden. Bij ademalyse blies de verdachte nog 615 ugl. Wederom kreeg hij een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en voor het rijden tijdens een rijverbod.

Onder invloed op bromfiets
Den Haag Surveillerende agenten hielden op zondag 6 augustus op de Nunspeetlaan een 19-jarige Haagse bromfietser staande voor alcoholcontrole. Bij ademanalyse blies de man 655 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd
Den Haag Tijdens een lasersnelheidscontrole op zaterdag 6 augustus op de Maanweg werd het rijbewijs van 36-jarige Leidschendammer ingevorderd. De man reed met een snelheid van 111 km/u (zonder correctie) waar 50 km/u is toegestaan.

XTC pillen aangetroffen bij alcoholcontrole
Den Haag Surveillerende agenten hielden op zondag 6 augustus omstreeks 03.45 uur op de Klavermarkt een 31-jarige Haagse automobilist staande omdat hij even daarvoor verkeerd had voorgesorteerd. Bij ademanalyse blies de man 435 ugl. Op de grond bij de bestuursterplaats troffen de agenten een zakje met 99 vermoedelijke XTC pillen aan. Tegen de verdachte die in eerste instantie een valse naam opgaf is proces-verbaal opgemaakt.

Twee mannen aangehouden voor mishandeling
Den Haag Op zaterdag 5 augustus omstreeks 04.35 uur zijn in de Kettingstraat twee mannen van 20 en 23 jaar, beiden afkomstig uit Den Haag aangehouden. De mannen worden ervan verdacht kort daarvoor betrokken te zijn geweest bij een mishandeling van een man in de Spuistraat. Het 26-jarige slachtoffer is naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de zaak.

Twee jongens aangehouden voor mishandeling
Den Haag Vrijdag 4 augustus omstreeks 21.30 uur is op het Sweelinckplein een 20-jarige Haagse man mishandeld door twee Haagse jongens van 17 en 19 jaar oud. Op basis van de verklaring van het slachtoffer en van getuigen zijn de twee daders aangehouden. De vermoedelijke reden voor de mishandeling is onenigheid over onderdelen van een scooter.

Twee vrouwen slachtoffer van steekpartij
Den Haag Zondag 6 augustus omstreeks 00.30 uur zijn op de Houtrustweg een 46-jarige Haagse vrouw en een 53-jarige Haagse vrouw tijdens een vechtpartij gewon geraakt. Aanleiding voor de ruzie ligt vermoedelijk in de relatiefsfeer. Een 18-jarige Haagse vrouw en een 45-jarige Haagse man zijn als verdachten aangehouden. De beide slachtoffers zijn voor behandeling van de verwondingen vervoerd.

Vrouw in brommobiel botst tegen auto
Den Haag Vrijdag 4 augustus omstreeks 18.30 uur vond op de Schokkerweg een aanrijding plaats met een brommobiel en een personenauto. Een 49-jarige vrouw uit s-Gravenzande reed met haar brommobiel op de rijbaan. Bij een stuurcorrectie botste zij tegen de voorzijde van een auto die op het laatste moment voor de kruising stopte. De vrouw is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Met 930 ugl achter het stuur
Den Haag Vrijdag 4 augustus omstreeks 22.25 uur is op de Mient een 43-jarige Haagse man staande gehouden in zijn voertuig omdat de man zeer traag reed. De man bleek alcohol gedronken te hebben en een blaastest wees 930 ugl aan. De man kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 11 uur.

Jongelui aangehouden voor vernieling autospiegels Den Haag Zaterdag 5 augustus omstreeks 03.25 uur zijn op de Sportlaan drie jongens in de leeftijd van 16, 18 en 19 jaar aangehouden voor het vernielen van spiegels van geparkeerde autos. De jongens zijn op heterdaad betrapt en bekenden de vernielingen. Een van de jongens bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Motordieven lopen tegen de lamp
Den Haag - Een 21-jarige en een 19-jarige Hagenaar zijn zondagmorgen 6 augustus om 4.45 uur aangehouden op de Fruitweg wegens diefstal van twee motoren. Het viel politieagenten op dat de ruiten van het busje waar de jongemannen in reden, waren afgeplakt. De bestuurder kon zich bovendien niet legitimeren en maakt een zenuwachtige indruk. Achterin het busje stuitten de politiemensen op twee gestolen motorscooters.

Jongetje aangereden door auto
Den Haag - Een 6-jarig jongetje uit Den Haag is op vrijdag 4 augustus op de Marktweg geschept door een auto. Omstreeks 15.45 uur rende het slachtoffer tussen geparkeerde autos door, vermoedelijk zonder te kijken, de straat op. Een 27-jarige automobilist uit Den Haag kon het kind niet meer ontwijken en reed tegen hem aan. Het jongetje is vervoerd naar het ziekenhuis en mocht na een nacht weer naar huis.

Pizzakoerier vliegt over motorkap
Den Haag - Een 19-jarige pizzakoerier die zaterdag 5 augustus om 21.00 uur op het Rijswijkseplein een rood stoplicht negeerde, heeft zijn roekeloos rijgedrag moeten bekopen met een ongeluk. Een 41-jarige automobilist uit Den Haag kon een aanrijding met de bromfietser niet meer voorkomen. De koerier vloog over de motorkap en belandde enkele meters verder op straat. De brommer gleed nog 30 meter verder over het asfalt. De bromfietser is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.