Ingezonden persbericht


AT&T uitgeroepen tot de beste serviceprovider voor Europese topondernemingen

Europese ondernemingen met meer dan vijfduizend werknemers kiezen AT&T als beste serviceprovider

AMSTERDAM, 7 Augustus 2006 ­ AT&T, de wereldwijd toonaangevende leverancier van telecomdiensten, kondigt aan dat 209 Europese ondernemingen met meer dan vijfduizend werknemers het bedrijf hebben uitgeroepen tot de beste serviceprovider.

De in mei verschenen European Carrier Scorecard, Comparing Enterprise Perceptions and Customer Experience van Yankee Group is een jaarlijks overzicht van de prestaties van toonaangevende leveranciers op het gebied van netwerkdiensten binnen de ICT-branche. Deze scorecard maakt deel uit van de Global Network Strategies Survey 2005. Deze door Yankee Group uitgevoerde enquête bevat feedback van grote multinationals in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland en laat zien welke serviceproviders zij het beste in staat achten in hun internationale behoeften te voorzien. Volgens 209 grote Europese bedrijven met meer dan vijfduizend werknemers scoorde AT&T hoger dan negen andere serviceproviders, waarvan sommige gevestigde namen waren binnen hun specifieke markt.

Dit resultaat volgt de uitverkiezing van AT&T tot het meest bewonderde telecombedrijf ter wereld, in februari van dit jaar, door Fortune.

AT&T heeft zich onvoorwaardelijk gecommitteerd aan het voorzien in de zakelijke behoeften van multinationals overal ter wereld. In februari 2006 kondigde het bedrijf plannen aan om de wereldwijde netwerkcapaciteit voor internationale zakelijke klanten verder uit te breiden.

De belangrijkste wapenfeiten van deze aankondiging waren de uitbreiding van de dedicated MPLS-georiënteerde IP-access mogelijkheden (momenteel is er een MPLS-service in 127 landen), nieuwe netwerkkoppelingen voor verbeterde binnenlandse netwerkdekking in diverse landen en de uitbreiding van het aantal remote access points. Inmiddels zijn er in totaal ruim 44.000 van dergelijke toegangspunten in 149 landen. AT&T kondigde verder een verdubbeling van de landelijke DSL-dekking voor zakelijke toegang aan via samenwerkingscontracten met lokale carriers; uitbreiding van de landelijke ethernetconnectiviteit, plus verbeterde toegangsfaciliteiten voor satelliet, WiFi en draadloze systemen.

Camille Mendler, vice-president van Yankee Group: "AT&T behaalt de hoogste tevredenheidsscores voor snel reageren, technische expertise en consistentie van de wereldwijde serviceverspreiding. Het bedrijf blijft zich handhaven als betrouwbare en stabiele serviceprovider voor Europese multinationals."

# # #



Ingezonden persbericht