Politie Hollands Midden

Datum: 7 augustus 2006

Artikels Politievrijwilligers: In de vorige week verzonden verhalen van de vrijwilligers; Annelies Griekspoor, Ron Sparreboom, Frank Klein en Gerard Griffioen is een fout geslopen. In de inleiding is een zin blijven staan die weggehaald zou moeten zijn. De zin is schuin gedrukt .Marco, waar, tijden etc?? Deze zin kan weggehaald worden, voor meer informatie kan Atty Geerling worden gebeld, zoals daarna ook vermeld staat.

Noordwijk Ongeval na rijden onder invloed De politie heeft een 39 jarige vrouw uit Noordwijk die op haar bromfiets onderuit was gegaan aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol bleek te zijn. De vrouw reed op zondag 6 augustus, rond 20.50 uur, op de Weerskant komende uit de richting van de Dreefkant. Zij had niet voortdurend haar bromfiets onder controle waardoor zij viel. Omstanders hadden haar slingerend zien rijden en bovendien waren haar ogen bloeddoorlopen en praatte zij warrig. De vrouw werd aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht waar zij aan haar verwondingen werd geholpen. In het ziekenhuis werd ook een bloedtest afgenomen om te bepalen of en hoeveel zij gedronken had.

Sassenheim Aanhouding na mishandeling en bedreiging De politie heeft een 53 jarige man uit Sassenheim aangehouden op verdenking van het mishandelen en bedreigen van een 46 jarige man uit Sassenheim. De twee hadden ruzie met elkaar gekregen op de Teijlingerlaan, zij waren vroeger buren van elkaar. De verdachte had de 46 jarige bedreigd en tegen een hek aangeduwd. Omdat de 46 jarige man zich in het nauw gedreven voelde gaf hij de verdachte een schop die in het gezicht, tegen zijn neus, terecht kwam. De verdachte bleek een bloedneus te hebben gekregen. De 46 jarige Sassenheimer deed aangifte bij de politie waarop de verdachte kon worden aangehouden. De verdachte was echter naar het gemeentehuis gegaan waar hij aangifte wilde doen van mishandeling. Agenten zijn ter plaatse gegaan en wilde de verdachte aanhouden. De verdachte wilde niet meewerken aan zijn aanhouding zodat de agenten gepast geweld moesten gebruiken. Hierbij begon zijn neus spontaan weer te bloeden. Vervolgens is hij overgebracht naar het politiebureau waar hij door een arts werd nagekeken. Deze constateerde een gebroken neus en een hersenschudding. De 46 jarige Sassenheimer is uiteindelijk ook als verdachte in deze zaak gehoord.

Voorhout Motorrijder onderuit Een 49 jarige motorrijder uit Voorhout is op zaterdag 5 augustus, rond 12.00 uur, geschept door een automobiliste. De automobiliste, een 42 jarige vrouw uit Voorhout, reed vanuit een uitrit, achteruit de Jacoba van Beijerenweg op. Bij deze manoeuvre zag zij de motorrijder die over de Jacoba van Beijerenweg reed over het hoofd. De motor klapte achterop de auto waarna de motorrijder ten val kwam. De motorrijder had gelukkig een helm op en is naar het LUMC gebracht.

Voorhout Jongeren aangehouden wegens graffitispuiten De politie heeft op zondagochtend 6 augustus, vijf jongeren aangehouden op verdenking van het bekladden van straatmeubilair op hun pad van Noordwijk naar Voorhout en op het station van Voorhout. Een oplettende omwonende hoorde een aantal jongeren op het station in Voorhout lawaai maken en zag hen graffiti op meubilair op het perron spuiten. De getuige belde de politie. Op het station hielden agenten vijf jongens aan die zich in een groep van 11 personen bevonden. Zij hadden zich mogelijk schuldig gemaakt aan het spuiten van graffiti op straatmeubilair. De vijf, één van 14 jaar en vier van 16 jaar uit Culemborg en Leerdam, waren van het strandfeest afgekomen dat in Noordwijk op zaterdag 5 augustus werd georganiseerd.

Omdat er geen bussen meer reden waren zij na afloop lopend vanaf Noordwijk naar het station in Voorhout gelopen. Op het station hadden zij graffiti gespoten, op ongeveer 24 ruiten van abri's was er met eenzelfde kleur verf graffiti aangebracht. Ook op de informatieborden voor reizigers, op de perronwand tussen rails en perron en op de stoep werden tekeningen en teksten aangetroffen met dezelfde kleur verf. Nader onderzoek wees uit dat er op de weg van Noordwijk naar Voorhout ook graffiti was gevonden. Op het asfalt van de Van Berckelweg, bij de flats aan het Peterhof, op een elektriciteitshuisje aan de Van de Mortelstraat en op parkeermeters en borden in Noordwijk werd eveneens dezelfde kleur graffiti aangetroffen. De jongens zijn op het politiebureau gehoord en hebben een verklaring afgelegd. Ook de andere die zich in de groep bevonden zijn gehoord.

De vijf jongeren zijn in verzekering gesteld. De ouders van de jongeren zijn ingelicht omdat de jongens minderjarig zijn. Inmiddels komen de aangiftes bij de politie binnen, benadeelden die nog geen aangifte hebben gedaan worden gevraagd contact op te nemen met de politie van Noordwijk middels 0900-8844.

Leiden / Voorschoten Snelheidscontroles In de eerste week van augustus heeft de politie op diverse plaatsen mobiele snelheidscontroles gehouden. De controles werden gehouden met behulp van een radarwagen en werden gehouden in het kader van het bevorderen van de verkeersveiligheid. De controles leverden 695 overtredingen op. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB op de deurmat verwachten.

Het overzicht: Plaats Straat Passanten Overtreders Hoogste Leiden Willem de Zwijgerlaan 1448 108 85 km Leiden Oegstgeesterweg 1511 71 88 km Leiden Haagse Schouwweg 879 76 79 km Leiden Hoge Rijndijk 3676 121 87 km Voorschoten Admiraal de Ruytersingel 1691 187 87 km Voorschoten Veurseweg 1338 67 88 km Voorschoten Leidseweg 1824 32 82 km Voorschoten Karel Doormanlaan 554 33 78 km

Overtreders bij vaste opstelplaatsen: Op diverse locaties leverde de vast posten 195 roodlicht overtredingen en 419 snelheid overtredingen op. Hierbij was de hoogste snelheid 96 km per uur. Deze werd bereikt op de Willem de Zwijgerlaan.

Bodegraven Alcohol- en snelheidscontrole RVHT Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zondag 6 augustus een snelheidscontrole gehouden op de N11. Op deze autoweg mag je maximaal 100 km/uur rijden. Er werd gecontroleerd met de lasergun waarmee vooral de hogere snelheden eruit gepikt worden. Vier automobilisten werden staande gehouden en kregen een bekeuring. De hoogstgemeten snelheid was 136 km/uur. Een 27-jarige man uit Schijndel die staande werd gehouden omdat hij 126 km/uur reed, bleek bovendien te hebben gedronken. Hij blies 285 ug/l terwijl de limiet 220 ug/l is. Hij verklaarde dat hij de avond daarvoor veel gedronken had, maar dat hij dacht dat na een nacht slapen de alcohol wel verdwenen zou zijn. Dit is echter lang niet altijd het geval. Reken per glas alcohol ongeveer anderhalf uur voor dit uit je bloed verdwenen is.

Gouda Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging De politie heeft zaterdagnacht 5 augustus rond 01.00 uur op de Korte Tiendeweg een 19 jarige jongeman uit Gouda aangehouden. Hij wordt er van verdacht kort voor zijn aanhouding op de Burgvlietkade een 15 jarige plaatsgenoot in elkaar geslagen te hebben. Er zou geen aanleiding voor dit geweld zijn geweest. Na het geweld vertrok hij met nog twee mededaders op fietsen. De politie wist hem aan de hand van het signalement aan te houden. De politie verwacht ook deze twee binnenkort te kunnen aanhouden. De aangehouden verdachte werd in de loop van de zaterdag weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Diezelfde nacht rond 03.45 uur hield de politie aan de Agnietenstraat drie jongens uit Gouda van 18 (2x) en 17 jaar aan. De jongens waren wat baldadig naar elkaar dat ging even later over in het vernielen van boompjes, het omduwen van fietsenrekken en het omvertrekken van een parkeerautomaat. Een en ander werd geregistreerd door het cameratoezicht waarna de politie snel terplekke was om de jongens aan te houden. In de loop van zaterdag werden ze weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal voor openlijke geweldpleging tegen ze op.

Nieuwerkerk a/d IJssel Aanhouding na achtervolging De politie heeft op zaterdag 5 augustus rond 04.00 uur in Capelle aan den IJssel een 37 jarige man uit die plaats aangehouden. De aanhouding volgde na een politieachtervolging die begon op de Doortocht. De politie was onderweg naar een inbraakmelding bij een bedrijf aan de Kleinpolderlaan waarbij een rode Ford Escort was gesignaleerd. Nabij de Doortocht kwamen de agenten de auto tegen, keerden en zette de achtervolging in. De Ford verhoogde zijn snelheid en doofde zijn lichten om uit het zicht van de agenten te geraken. Het lukte de agenten echter toch in het spoor te blijven, waarna de rit aan de Otello in Capelle aan den IJssel eindigde. Daar reed de vluchtauto op een lichtmast en kon daardoor niet meer verder. De agenten zetten hun achtervolging nu te voet verder op twee mannen die uit de auto waren gesprongen. Eén van deze kon op de Librye worden aangehouden. Hij is ingesloten. De vluchtauto bleek een in Krimpen aan den IJssel gestolen auto te zijn. Bij het bedrijf wordt nog onderzocht of daar was ingebroken of dat het bij een poging is gebleven. De politie hoopt de 2e verdachte in deze zaak te achterhalen en aan te houden.

Reeuwijk Diefstal uit woning na insluiping De politie is een onderzoek gestart naar een diefstal na insluiping in een woning aan Oudeweg. Dit vond plaats op zaterdagmorgen 5 augustus tussen 09.30 en 10.15 uur. De vrouw des huize was het grind aan het harken toen zij zag dat er twee vrouwen op haar erf liepen en kwamen vanuit de richting van haar woning. Toen de vrouwen zagen dat de bewoonster naar ze keek, sprak één van hen haar aan met een onbenullige vraag. De vrouw gaf een ontkennend antwoord waarna de vrouwen vertrokken en wegliepen in de richting van de camping, het zwembad en Moerweide. Even later ontdekte de bewoonster dat er een portemonnee met inhoud verdwenen was. De politie is op zoek naar eventuele getuigen die de vrouwen rond dat tijdstip daar of in de omgeving hebben zien lopen, danwel hebben zien instappen in een auto. Eén vrouw wordt omschreven als een ongeveer 50 jarige vrouw en de ander zou rond de 20 jaar kunnen zijn.

Schoonhoven Politie onderzoekt mishandeling De politie is begonnen met een onderzoek naar de mishandeling van een 27 jarige man uit Montfoort. Deze man was op zondag 6 augustus rond 03.15 uur met enkele vrienden in een uitgaansgelegenheid aan de Opweg toen daar om nog onduidelijke reden een nog onbekende jongen hem een klap gaf. Daarbij liep de jongen uit Montfoort een wond boven het oog op en liet zich daaraan behandelen in een ziekenhuis. De politie is in de uitgaansgelegenheid nog op zoek geweest naar de dader, maar deze was met de noorderzon vertrokken. De politie hoopt alsnog achter zijn identiteit te komen en hem te kunnen aanhouden.

Waddinxveen / Gouda Gestolen auto weer terug na achtervolging De politie heeft zondagnacht 6 augustus op een parkeerplaats aan de Burgemeester van Reenensingel in Gouda een gestolen Volvo V70 teruggevonden. De auto was met nog een Volvo V70 eerder die nacht rond 02.25 uur gestolen vanaf een terrein van een garagebedrijf aan de Coenecoop in Waddinxveen. De politie kreeg een melding dat in het bedrijf was ingebroken en dat er twee Volvo's waren gestolen. Op weg naar die melding kwamen de agenten de Volvo's tegen. De agenten keerden hun auto en zetten de achtervolging in. Regelmatig reden de Volvo's met gedoofde lichten en verhoogden ze hun snelheid. Ook splitsten ze hun wegen. Meerdere surveillance eenheden werden ingeschakeld om te proberen de auto's met daarin de verdachten te achterhalen. Op één van de Volvo's volgde de achtervolging tot in Gouda waar die uiteindelijk leeg werd teruggevonden. Naar de andere Volvo wordt nog gezocht. Van de dader(s) ontbreekt tot op heden nog ieder spoor.

Zevenhuizen Alcoholcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zaterdagavond 5 augustus een alcoholcontrole gehouden op de Zuidplasweg. Bijna 140 mensen hebben de blaastest gedaan. Niemand bleek meer dan de limiet te hebben gedronken.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --