Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen, 07-08-2006

Vrouw op bromfiets valt
HOOGEVEEN Zondagmiddag reed een 35-jarige vrouw uit Assen op haar bromfiets over de Hoogeveenseweg. Zij heeft vermoedelijke een epileptische aanval gekregen waardoor ze kwam te vallen. Met vermoedelijk een beenbreuk is zij overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen. (06-168507)

Vrouw gelanceerd
EMMEN Zondagavond reed een 21-jarige vrouw uit Emmen op haar snorfiets over de Meerstraat. Ter hoogte van de Walstraat reed zij met onverminderde snelheid over de verkeersdrempel. Een getuige meldde dat zij als het ware gelanceerd werd waarna zij kwam te vallen en onder meer een hoofdwond opliep. Zij werd naar het Scheperziekenhuis overgebracht. Daar werd, in verband met verdenking van alcoholgebruik, een poging gedaan een bloedproef van de vrouw te nemen hetgeen niet lukte. (06-168579)

Politie bekeurt bromfietser
HOOGEVEEN Zondagavond zagen agenten een 40-jarige man uit Hoogeveen op zijn bromfiets over de K. de Raadstraat rijden. Controle wees uit dat de man een alcoholpromillage had van 1,1.

Agenten zien opvallend rijgedrag
EMMEN Zondagmiddag zagen agenten dat een bestuurder opvallend rijgedrag vertoonde. Op de Houtweg reed hij vaak over de streep van beide rijstroken. Controle wees uit dat de man een alcoholpromillage had van 2,3. De 49-jarige man uit Emmen heeft al een rij-ontzegging tot februari 2007. Vijf weken geleden was de man ook al aangetroffen voor een soortgelijk feit. (06-168509)

Politie haalt man uit bed
EMMEN In de nacht van zondag op maandag troffen agenten een beschadigde auto aan langs de Schansstraat. Onderzoek wees uit dat een 35-jarige man uit Nieuw Weerdinge deze auto had bestuurd. Hij werd slapend in zijn woning aangetroffen waarna hij werd aangehouden. Een blaastest wees een promillage uit van 1,6. (06-168602)

Surveillerende agenten houden bestuurder aan
ASSEN Zondagmiddag zagen agenten een 25-jarige man uit Stadskanaal over de Rolderhoofdweg rijden. Omdat hen bekend was dat deze man geen rijbewijs had werd hij achtervolgd en aangehouden in een woning aan de Mezenlaan. Hij kreeg een proces verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en de auto was ook nog eens niet APK-gekeurd. Bovendien had de man nog een gevangenisstraf van ruim vier maanden tegoed, die hij nu mag gaan uitzitten. (06-168517)

Huiselijk geweld
EMMEN Zondagmiddag werd in de wijk Angelslo een 35-jarige man in zijn woning aangehouden. De man had zijn 32-jarige vrouw geslagen en bedreigd. De man is volgens het geldende protocol ingesloten. (06168495)

Bert Peters (0592 361280) verzorgt de persvoorlichting voor politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur.