Politie Groningen

Maandag 7 augustus 2006

Vandaag zijn er 7 persberichten

Provincie Groningen, 07-08-2006

Groningen/Scharmer: Hoogezandster onder invloed

De politie heeft zondagochtend een 19-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten te paard zagen de Hoogezandster op de Europaweg hard remmen en vervolgens weer hard wegrijden. De politieruiter gaf de automobilist een stopteken, maar werd deze genegeerd. De 19-jarige reed via het Sontplein naar een benzinestation. Tegen het verkeer in verdween de verdachte via het Europaplein uit beeld. Na een korte zoektocht trof de politie de 19-jarige met enkele vrienden bij een tankstation langs de autosnelweg A7 in Scharmer aan. De verdachte verklaarde in de auto te hebben gereden. Hij werd ingerekend. Na de ademanalysetest op het politiebureau bleek dat de man 0,55 promille alcohol in zijn bloed had. Ook werd duidelijk dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam: jongeren belemmeren aanhouding zwemmers

De politie heeft zondagmiddag bij de Groevesluis in het Eemskanaal drie jongeren bekeurd. De jongens sprongen vanaf de sluizen in het water. Het is verboden om binnen 100 meter afstand van een sluis te springen, vanwege het gevaar voor zwemmers en scheepvaart. Een 17-jarige jongen uit Appingedam gaf in eerste instantie een valse naam op. Toen agenten hem vervolgens wilden aanhouden, verzette hij zich. Ook omstanders gingen zich met de aanhouding bemoeien. Twee andere 17-jarige jongens uit Appingedam, probeerden de aanhouding te belemmeren en beledigden de agenten in gebaar. Ook zij zijn aangehouden. Alle drie verdachten zijn na verhoor op vrije voeten gesteld.

Musselkanaal: auto over de kop

Een 21-jarige vrouw uit Emmen is zondagochtend gewond geraakt, nadat zij met haar auto over de kop was geslagen. De vrouw reed over de N366 vanuit de richting van de Kruisstraat, toen zij met de auto in de rechterberm terecht kwam. Door een stuurcorrectie geraakte de auto in een spin en sloeg deze vervolgens over de kop. Via een boom belandde de auto in de sloot. De automobiliste kon op eigen kracht uit de auto komen. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een registratie van het ongeval gemaakt.

Ten Boer: snelle boot gelaserd

De politie heeft zondagmiddag een 24-jarige stuurman uit Ten Boer bekeurd. Agenten zagen de man in een boot varen op het Damsterdiep in Ten Boer. De boot ging slingerend en met hoge snelheid door het water. Met een laser is de snelheid op 20 km/uur vastgesteld. De maximum toegestane snelheid is 6 km/uur. Dit leverde de man een bekeuring van 75 euro op.

Eemshaven: haastige vogelaar gespot

Een 48-jarige automobilist uit Wildervank is zondagavond door de politie gespot. De man reed over de Kwelderweg bij de Eemshaven. Hier werd hij geklokt op een snelheid van 112 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid 80 km/uur is. De man verklaarde een vogelaar te zijn en een bijzondere vogel in de omgeving te willen spotten. Dit is echter onvoldoende excuus om een bekeuring te kunnen voorkomen.

Kommerzijl: automobilist gewond

Een 32-jarige automobilist uit Ee is zondagavond gewond geraakt. De man reed over de Ooster Waarddijk bij Kommerzijl. Hier is hij door nog onbekende oorzaak in de berm tegen een boom beland. De man is met ernstig beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Er is een bloedproef van de man afgenomen. De uitslag van het Forensisch Instituut moet uitwijzen of de bestuurder had gedronken.

Wildervank: aanhouding na verlaten plaats ongeval

De politie heeft zondagavond een 55-jarige automobilist uit Meeden aangehouden. De man was op de Apollolaan in Wildervank tegen een verkeerspaal aangereden en vervolgens doorgereden. Op basis van verklaringen van diverse getuigen, kon de man in zijn woning worden aangehouden. Hij weigerde mee te werken aan een blaastest, waarop zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto is door de politie in beslag genomen voor nader onderzoek.