Gemeente Leeuwarden

Leeuwarden zet koers naar Sneek

Bron: (07-08-2006)
Vrijdagavond 4 augustus vond de officiële opening plaats van de Sneekweek 2006 in Sneek. Zoals andere jaren vond er een vlootschouw plaats door de Sneker grachten.
Dit jaar was het thema van de vlootschouw '11-steden'. De gemeente Leeuwarden kon als hoofdstad van Fryslân en de start en finish plaats van de 11-stedentocht niet ontbreken. De kade was vol en zelfs vanaf de daken keek men toe.

In het kader van de viering van 550 jaar stadsrechten Sneek wilde Sneek Promotions een andere invulling geven aan de vlootschouw. Zij nodigde de Friese Elf Steden uit om zich tijdens de vlootschouw te presenteren. Leeuwarden zette daarom koers naar Sneek en voer mee in een echte Fryske boere pream. De praamboot was opgetuigd met bloemen, een spandoek en vlag en vaandel van de gemeente Leeuwarden en Expeditie Leeuwarden. De muziek van een compleet dweilorkest op de praamboot weerklonk feestelijk over het water.

Helaas waren niet alle elf Friese steden vertegenwoordigd tijdens de vlootschouw. Toch zorgde de deelnemers van de vlootschouw, de feestelijke muziek en de toeschouwers voor een geslaagde avond!