Politieberichten stad Utrecht, 11.;55 uur

Utrecht, 07-08-2006

Inbreker op heterdaad gepakt

UTRECHT In de nacht van zondag 6 op maandag 7 augustus heeft de politie een 42-jarige man uit Utrecht op heterdaad aangehouden in verband met inbraak in een bedrijf aan de Amsterdamsestraatweg. Omstreeks 02.15 uur kreeg de politie de melding binnen en bij het pand aangekomen trof de politie de man binnen aan. Hij is direct aangehouden en voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Bedreiging met mes

UTRECHT Zondagavond heeft de politie twee personen van 30 en 35 jaar uit Utrecht aangehouden in verband met het leksteken van de banden van een personenauto op de Williamsperenlaan en de daaropvolgende bedreiging van de eigenaar met een mes. De 24-jarige eigenaar van de auto hoorde omstreeks 23.30 uur dat zijn banden werden lek gestoken. Toen hij naar buiten liep om poolshoogte te nemen, werd hij vervolgens door de verdachte mannen met een mes bedreigd. De verdachten zijn bekenden van de eigenaar en konden door de politie in hun woningen worden aangehouden. Zij zijn op het politiebureau ingesloten.

Vechtpartij

UTRECHT Zondagavond omstreeks 20.00 uur werd een 60-jarige man uit Utrecht het mikpunt van een groep jongens die met stenen aan het gooien waren. Op de Boerhaavelaan zag de man dat de groep van ongeveer 15 jongens stenen naar elkaar aan het gooien was en zei hier wat van. De groep begon vervolgens stenen naar de man te gooien. Twee jongens begonnen hem daarna ook te slaan waardoor de man licht letsel aan zijn gezicht opliep. De man kon een van de jongens vastgrijpen en aan de toegesnelde politie overdragen. Deze 15-jarige jongen uit Utrecht is vervolgens aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Beroving Italiaanse methode

UTRECHT Zondagmiddag omstreeks 16.10 uur werd een 51-jarige vrouw uit Amsterdam het slachtoffer van een beroving volgens de Italiaanse methode. Zij stond op het 5 Mei-plein te wachten voor het rode stoplicht toen haar rechter autoruit werd ingeslagen en haar tas van de bijrijderstoel werd weggenomen. Een onbekende jongen stapte vervolgens met de tas achterop een wachtende scooter en beide jongens reden weg in de richting van het Europaplein. Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met het politiebureau Marco Polo via telefoonnummer 0900 8844.

Beroving in parkeergarage

UTRECHT Zondagmiddag omstreeks 15.30 uur werd een 51-jarige vrouw uit Utrecht het slachtoffer van een beroving uit haar auto toen zij uit de parkeergarage aan het Jaarbeursplein wilde vertrekken. Zij zat net in haar auto toen het rechter voorportier werd opengetrokken en een onbekende man haar tas, die op de bijrijderstoel naast haar lag, meenam. De man, rond de 20 jaar met kort opgeschoren haar, liep in onbekende richting weg. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiebureau Marco Polo via telefoonnummer 0900 8844.

Brandstichting

UTRECHT Zondagmiddag omstreeks 13.45 uur heeft de politie een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden in verband met brandstichting op de Weerdsingel OZ. De man had een jerrycan met brandstof uit een boot gestolen en vervolgens een stuk van de kade en het omliggende gras in brand gestoken. De politie kon de brand zelf blussen en heeft de man meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Bedrijfsinbrekers aangehouden

DE MEERN Zaterdagavond omstreeks 23.30 uur kreeg de politie een melding binnen van een inbraak in een bedrijfspand aan het Strijkviertel. Bij het pand aangekomen werd de inbraak geconstateerd maar werden geen verdachten meer aangetroffen. Na onderzoek bleek een oud-werknemer verdacht te zijn en deze 23-jarige man uit Nieuwegein werd samen met een 37-jarige vermoedelijke medeplichtige uit Utrecht in zijn woning aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.