Vereniging van Effectenbezitters


Meer dan 100.000 deelnemers Ahold-claim

Nog 10 dagen voor indiening claim

Het aantal gedupeerde Nederlandse beleggers dat deelneemt aan de class action schikking is gestegen tot boven de 100.000. Inmiddels is het aantal ingevulde claimformulieren dat via Aholdvergoeding.nl is ontvangen opgelopen tot meer dan 101.200. In percentage van het aantal aangevraagde claimpakketten (197.400) is dat 51,3 procent. Bij de vorige tussenstand op 16 juni was sprake van 35.000 ingezonden claimformulieren, ofwel 24,5 procent van de destijds verzonden pakketten (143.000)

Schatting eindstand 18 augustus: 120.000 tot 130.000 De VEB constateert dat de laatste weken een sterke stijging van het aantal ingezonden claimformulieren zichtbaar is. Dit wordt veroorzaakt door het naderen van de deadline, alsmede door de advertenties en radiospotjes waarin beleggers worden opgeroepen tot deelname. Indiening van de claimformulieren is nog mogelijk tot 18 augustus aanstaande. Hoewel de sluiting van de indieningstermijn ongunstig valt aan het einde van de vakantieperiode, verwacht de VEB dat het uiteindelijke aantal tussen 120.000 tot 130.000 (ofwel 60 tot 65 procent) zal liggen.

Reden voor niet indiening kan zijn:

* te laag aantal aandelen (

* een deel heeft in de bewuste periode alleen aandelen verkregen via stockdividend;
* sommige beleggers hebben het Amerikaanse class action formulier ingevuld en direct naar de VS gezonden; Om het indieningspercentage verder te verhogen zal de VEB doorgaan met adverteren tot 18 augustus a.s.

Stand van zaken class action-procedure
Op 28 november 2005 werden schikkingen gesloten tussen Ahold, de Amerikaanse class-action advocaten en de VEB. Het schikkingsbedrag van 1,1 miljard dollar zal na aftrek van kosten onder gedupeerde deelnemers aan de class action worden verdeeld. De compensatie zal naar verwachting gemiddeld 1,51 dollar per aandeel bedragen. De VEB heeft zich daarbij tot doel gesteld een zo groot mogelijk deel van de gedupeerde Ahold-beleggers te bereiken om ervoor te zorgen dat de mogelijkheid om van de compensatieregeling gebruik te maken niet verloren gaat. De schikking werd op 9 januari 2006 voorlopig goedgekeurd door de Rechtbank van Maryland, waarna op 16 juni definitieve goedkeuring werd verleend en op 28 juli duidelijk werd dat het laatste resterende bezwaar was ingetrokken. Daarmee krijgt de schikking een definitief karakter. De verwachting is onveranderd dat uitbetaling van de Ahold-compensatie medio 2007 plaats zal kunnen vinden. Het claimformulier kan nog worden aangevraagd via www.aholdvergoeding.nl.

Vereniging van Effectenbezitters


* voorlopige inschatting

(c) 2006 Vereniging van Effectenbezitters