1e persbericht van maandag 7 augustus 2006

Eindhoven, 07-08-2006 o Berichten uit de regio

Helmond: Diefstal uit bedrijf

Zondag werd rond 22.05 ingebroken bij een bedrijf aan de Zuiddijk. Uit het bedrijf werd een computerscherm weggehaald. Aan de voorzijde is een raam ingeslagen om binnen te komen.

Helmond: Politie houdt verdachte van mishandeling aan

De politie heeft zondag rond 15.35 uur bij zijn woning in Helmond Oost een 23-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij zou eerder die middag buurtbewoners verbaal hebben bedreigd en zijn 36-jarige buurman hebben geslagen en gebeten. De twee kregen ruzie voor de woning van het slachtoffer. De 36-jarige liep een wond op aan zijn arm. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Asten: Bewoner oog in oog met inbreker

Maandag werd rond 02.30 uur ingebroken in een woning aan de Vendelierstraat. De bewoner werd wakker en kwam in zijn slaapkamer oog in oog te staan met een inbreker. De inbreker nam een horloge mee en zette het via de achterdeur op een lopen. De bewoner zag vanuit de voordeur buiten twee mannen wegrennen richting Wolfsberg. Uit de woning werden ook nog enkele honderden euros meegenomen. De achterdeur werd opengebroken om binnen te komen.

Best: Politie houdt verdachte van vandalisme aan

Maandag hield de politie rond 00.10 uur op de Jan Brouwerstraat een 15-jarige jongen uit Eindhoven aan. Hij zou even daarvoor op een auto zijn gesprongen, waardoor deuken ontstonden. Een getuige hield de jongen vast en stelde de politie in kennis. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Oirschot: Gewonde bij verkeersongeval op A-58

Zondag vond rond 07.45 uur een eenzijdig ongeval plaats op de A-58 ter hoogte van Oirschot. Een 21-jarige automobilist uit Schiedam verloor de controle over het stuur en reed met zijn auto tegen de linkervangrail. De bestuurder van de auto en de 19-jarige man die voorin de wagen zat, kwamen met de schrik vrij. Een 21-jarige vrouw uit Dordrecht is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Zij zat op de achterbank in de auto.

Ommel: Tractor gestolen uit loods

Tussen zaterdag 16.00 uur en zondag 16.30 uur is ingebroken in een loods aan de Oostappensedijk. Een groene tractor werd weggenomen van het merk John Deere, serienummer: 105238. Men kwam binnen aan de achterzijde van de loods.

Veldhoven: Buitenspiegel van auto getrapt, politie houdt verdachte aan

Zondag hield de politie rond 23.15 uur op de Middelberg een 16-jarige jongen uit Veldhoven aan. Hij zou op de Middelberg een buitenspiegel van een geparkeerde auto hebben getrapt. Een getuige zag een groep jongens wegfietsen. Hij kon één van de jongens in zijn kraag grijpen. De politie heeft de verdachte meegenomen en ingesloten voor verder onderzoek.

Veldhoven: Politie neemt rijbewijs in van dronken bromfietsbestuurder

De politie heeft maandag rond 02.05 op de Binnenweg een 32-jarige man uit Son aangehouden. Hij reed met zijn bromfiets op de Binnenweg en droeg geen goedgekeurde en goedpassende helm. De man werd staande gehouden. Bij hem werd een blaastest afgenomen. Een promillage van ruim 1,65 werd gemeten. Het rijbewijs is ingenomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.