Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 7 augustus 2006

Woningwaarde berekenen op Woonkrant.nl

Onlangs startte Woonkrant.nl een samenwerking met NBWO, het Nederlands Bureau Waardebepaling Onroerende zaken, om een modelmatige taxatie aan consumenten te bieden. Het is vanaf heden mogelijk de waarde van een woning te berekenen via Woonkrant.nl.

Door invoer van postcode en huisnummer op Woonkrant.nl, wordt een betrouwbare en objectieve waardebepaling van een woning gegeven. De Woonkrant.nl Woningwaarde komt tot stand door statistische berekeningen door NBWO op basis van gegevens van het Kadaster en Dataland. De waardebepaling wordt direct na aanvraag voor E 12,50 in rapportvorm per e-mail geleverd aan de aanvrager.

"We ondersteunen de consument die wil weten wat de eigen woning waard is, of de verkoopprijs van een nieuwe woning wil checken. Maar de Woningwaarde is ook een handig hulpmiddel als men de hypotheek wil oversluiten en wil weten wat de overwaarde op de woning is, of als men bezwaar wil maken tegen de WOZ-aanslag.", legt Ruud Mooij, manager van Woonkrant.nl, uit. Roland Knoester, directeur NBWO voegt toe: "Woonkrant.nl geeft alleen de meest betrouwbare en objectieve waardebepalingen aan de consument. Dat zijn rapporten met 3 of 4 sterren. Het verschil tussen deze modelmatige taxatie van de woning en een door een taxateur bepaalde verkoopwaarde van de woning kan maximaal 12,5% zijn. Het rapport bestaat uit zo'n vijftien pagina's met daarin naast de waarde van de woning, ook informatie over prijsontwikkeling van de woning aan de hand van de WOZ-pijldata. In het rapport wordt ook inzicht gegeven in de waardeontwikkeling van de aangevraagde woning ten opzichte van de landelijke en provinciale ontwikkelingen."

Meer over Woonkrant.nl
Woonkrant.nl is met 40.000 woningen de grootste onafhankelijke woningsite. De website biedt woningaanbod van onafhankelijke makelaars en makelaars aangesloten bij o.a. de LMV, NVM, VBO, ReMax. Daarnaast biedt Woonkrant.nl het volledige aanbod van huurwoningen van Direct Wonen en nieuwbouwprojecten van projectontwikkelaars. Woonkrant.nl is onderdeel van Telegraaf Classified Media B.V.

Meer over NBWO
NBWO - het Nederlands Bureau Waardebepaling Onroerende zaken - is een samenwerking tussen de Davincigroep en Grontmij. NBWO is gespecialiseerd in het leveren van modelmatige waardebepalingen aan o.a. overheidsinstanties, banken, verzekeringsmaatschappijen en intermediairs. In de samenwerking met Woonkrant.nl biedt NBWO modelmatige taxaties aan particulieren aan.