Axis verdubbelt verkoopcijfers

Sterke groei netwerkvideomarkt houdt aan

Rotterdam, 7 augustus 2006 Axis, leverancier van netwerkcamera s en printservers, heeft in het eerste half jaar van 2006 zijn verkoopcijfers voor netwerkvideoproducten verdubbeld. De netto omzet op deze producten steeg naar 50,7 miljoen euro (469 miljoen SEK). De totale winst van Axis nam in het eerste half jaar met 68 procent toe naar 8,7 miljoen euro (81 miljoen SEK).

De cijfers van Axis zijn voornamelijk te danken aan de sterke groei van de markt voor IP camera s. Over het gehele productportfolio van Axis stijgt de netto omzet in het eerste half jaar van 2006 met 35 procent naar 58,3 miljoen euro (540 miljoen SEK). Dit was in dezelfde periode vorig jaar 43,3 miljoen euro (401 miljoen SEK).

De winst in het eerste half jaar van 2006 nam, in vergelijking met de eerste zes maanden van 2005, met 68 procent sterk toe naar 8,7 miljoen euro (81 miljoen SEK). De bruto marge was in de eerste helft van dit jaar met 54,2 procent hetzelfde als in dezelfde periode in 2005.

Recordomzet EMEA

In EMEA boekte Axis in het tweede kwartaal een recordomzet van 14,5 miljoen euro (134 miljoen SEK). Over het eerste half jaar van 2006 namen de verkoopcijfers met 35 procent toe naar 27 miljoen euro (250 miljoen SEK). Axis is in EMEA marktleider in netwerkvideocamera s.

Axis Communications (XSSE:AXIS) staat genoteerd aan de Zweedse beurs Stockholmsborsen. Het volledige financiële verslag van het eerste half jaar van 2006 is te vinden op: http://www.axis.com/corporate/investor/financial_reports.htm.

Over Axis

Axis verhoogt de waarde van netwerkoplossingen. Het bedrijf is een innovatieve marktleider op het gebied van netwerkvideo en printservers. Bij de producten en oplossingen van Axis ligt de nadruk op toepassingen zoals bewaking, controle op afstand en documentbeheer. De producten zijn gebaseerd op de intern ontwikkelde chiptechnologie, die tevens aan andere bedrijven wordt verkocht. Axis is in 1984 opgericht en staat genoteerd aan de Zweedse beurs Stockholmsborsen (XSSE:AXIS). Axis heeft wereldwijd 17 kantoren en werkt samen met distributeurs, systeemintegratiespecialisten en OEM-partners in 70 landen. Meer dan 95% van de omzet wordt geboekt op de markten buiten Zweden. Informatie over Axis vindt u op www.axis.com.