Politieberichten Eemland zuid, 12.20 uur

Utrecht, 07-08-2006

Snelheidscontrole

WOUDENBERG Op de Maarsbergseweg heeft het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie heeft zondagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 14.15 en 16.15 uur passeerden 1237 voertuigen het meetpunt. Vijftien daarvan reden harder dan de maximaal toegestane 80 kilometer per uur. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 102 kilometer per uur.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Een 25-jarige automobilist uit Amersfoort is in de nacht van zondag op maandag betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 00.45 uur moest de man blazen op de Nijverheidsweg-Noord. Hij bleek te veel op te hebben. De ademtest op het bureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 700 ug/l. Hij kreeg ene rijverbod van acht uur en moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist rijdt in berm A12

WOUDENBERG De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 37-jarige automobilist uit Nijmegen aangehouden omdat hij met te veel drank op reed op de A12 ter hoogte van Woudenberg. Een andere weggebruiker meldde omstreeks 01.10 uur bij de politie dat de man met zijn auto in de berm reed. De politie liet de man stoppen en blazen en daaruit bleek dat hij onder invloed was. De ademtest wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 625 ug/l. De bestuurder kreeg en rijverbod van zeven uur en moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.