Gemeente Zevenaar


week 32, 7 tot 14 augustus 2006

GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN
Op vrijdag 25 augustus is het gemeentehuis gesloten. Het aanbiedstation en de werf zijn wel geopend, de reinigingsdienst rijdt de reguliere vrijdagroute. Voor aangiften van geboorte en overlijden is de Burgelijke Stand in Zevenaar op deze dag geopend van 8.30 - 9.00 uur.

WERKZAAMHEDEN DOESBURGSEWEG
Tijdens de uitvoering van de grote onderhoudswerkzaamheden aan de Doesburgseweg is gebleken dat op sommige wegvakken verdergaande constructieverbeteringen moeten worden aangebracht dan vooraf was ingepland.
De gemeente heeft besloten deze extra werkzaamheden nu in te passen omdat anders over enkele jaren opnieuw groot onderhoud noodzakelijk is. Binnen het gebied waar de reconstructie plaatsvindt worden de volgende wegvakken van een nieuwe onderlaag voorzien:
- de noordelijke rijbaan van het Noordeinde;
- de zuidelijke rijbaan van Ringbaan Noord;
- de meest oostelijke rijstrook van de Doesburgseweg (het deel tussen de Voltastraat en de betonverharding ter hoogte van de aansluiting met de Ringbaan).
De onderhoudswerkzaamheden aan de Ringbaan Oost worden niet tegelijk met de werkzaamheden aan de Doesburgseweg uitgevoerd, maar zullen plaatsvinden op een nader te bepalen datum in september van dit jaar.

Afsluiting Doesburgseweg duurt langer
Als gevolg van deze extra onderhoudswerkzaamheden wordt de Doesburgseweg minimaal twee dagen langer afgesloten. Dit betekent dat de Doesburgseweg op zijn vroegst dinsdagavond 15 augustus weer wordt opengesteld voor het verkeer. Of deze datum gehaald wordt, is afhankelijk van weersomstandigheden of eventuele calamiteiten. Verder is het van belang dat de aannemer ongehinderd en ongestoord het werk kan uitvoeren.

Doesburgseweg ook in de nacht afgesloten
Helaas komt het voor dat chauffeurs in de nachtelijke uren proberen via het afgesloten wegvak de bestemming te bereiken. Hierdoor lopen voertuigen vast met het gevolg dat het werk verder wordt vertraagd. De gemeente doet dan ook een beroep op een ieder om de afsluiting en de bebording na te leven. De politie controleert hier nadrukkelijk op.

auto doesburgseweg wegsleepactie.jpg

Voor de meest actuele stand van zaken bij de Doesburgsewg kijkt u op de nieuwspagina van deze website.

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING
Bij het college van Burgemeester en Wethouders zijn de volgende aanvragen ingekomen:

- om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan 'Lathum' voor het veranderen van een berging op het perceel Ds. J.A. Visserstraat 15 te Lathum;

- om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan 'Schrijvershoek' voor het plaatsen van een aanbouw aan de woning op het perceel Tulpenstraat 2 te Zevenaar;

- om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan 'Centrum, deelplan 't Griet' voor het plaatsen van een erker aan de woning op het perceel Kampstraat 31 te Zevenaar;

- om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan 'Uitwerkingsplan Roodwilligen 93' voor het plaatsen van een erker aan de woning op het perceel Roodwilligen 113 te Zevenaar;
- om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan 'Stegeslag' voor het vestigen van een administratiekantoor aan huis op het perceel Collenkamp 1 te Zevenaar.
Ter inzage
De ontwerpen van de te nemen besluiten, met de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van donderdag 10 augustus a.s. gedurende zes weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

WONINGWET
Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning week 30/2006
* Babberichseweg 59a Zevenaar, oprichten ponyschuur
* Beekseweg 36 Babberich, veranderen van de inrichting van ruimtes

Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning week 31/2006
* Ardèchelaan 37 Zevenaar, vergroten van de woning aan de achterzijde

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning week 29/2006
* Transito 1 Babberich, uitbreiding koelcel
* Handelsdwarsstraat 6 Zevenaar, oprichten technische installatie badenreeks en modernisering van de ruimte voor beitsen
* Bongerd 8 Giesbeek, plaatsen kap op garage

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning week 30/2006
* Thorbeckestraat 4 Zevenaar, plaatsen schoorsteen

MONUMENTENVERORDENING
Ingekomen aanvragen monumentenvergunning week 30/2006
* Kerkstraat 24 Zevenaar, onderhoud ramen aan straatzijde

NIEUWE GENERATIE REISDOCUMENTEN

Stenge eisen pasfoto bij aanvraag paspoort of Nederlandse identiteitskaart
Vanaf maandag 28 augustus a.s. wordt een nieuwe generatie reisdocumenten geïntroduceerd, de zogenoemde Generatie elektronische Reisdocumenten. Het zijn elektronische reisdocumenten omdat er een chip in de houderpagina van het paspoort en in de Nederlandse identiteitskaart is opgenomen waarin uw persoonsgegevens en een kleurenfoto worden opgeslagen. Voortaan kan de inhoud van de chip geautomatiseerd worden gecontroleerd. Daarmee wordt uw document nog veiliger.
Als gevolg hiervan zullen er nieuwe, strengere eisen aan de pasfoto worden gesteld. Onderzoek toont aan dat het merendeel van de pasfoto's die thans nog wel geaccepteerd worden, vanaf 28 augustus niet langer geschikt zijn.

De fotohandel in de gemeente Zevenaar is van de nieuwe eisen op de hoogte gebracht. Ook zijn de scholen binnen de gemeente aangeschreven, dit omdat foto's van schoolfotografen vanaf 28 augustus niet meer kunnen worden gebruikt.

Mocht u besluiten vanaf 28 augustus een nieuw reisdocument (of bijschrijving van een kind) aan te vragen, zorg er dan voor dat u bij de fotograaf goede pasfoto's (enkel nog kleur!) laat maken. Het verdient aanbeveling om duidelijk kenbaar te maken dat de foto's voor officiële documenten bedoeld zijn. De kosten van de nieuwe reisdocumenten blijven vooralsnog onveranderd. De nieuwe pasfoto-eisen gelden ook voor het nieuwe rijbewijs (per 1 oktober 2006) en voor vreemdelingdocumenten.

Het volledige pakket aan eisen voor de pasfoto vindt u op www.paspoortinformatie.nl. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de balie samenleving van deze gemeente, loket burgerzaken, telefonisch te bereiken via nummer (0316) 595259.

OPROEP DEELNAME IN BURGERBERAAD REISENAKKER

Zoals u ongetwijfeld vernomen hebt, is er in Zevenaar een aantal projecten gepland. Naast de uitbreidingen die in oostelijke richting plaatsvinden heeft de raad in november 2004 ook gekozen voor een woningbouwontwikkeling op de locatie Reisenakker.

De gemeente Zevenaar wil bij de totstandkoming van de planvorming graag van gedachten wisselen met een representatief burgerberaad. Ervaring leert dat betrokkenheid van diverse doelgroepen in de beginfase een positieve invloed heeft op de kwaliteit en het tempo van de planvorming. Wij nodigen u daarom van harte uit om hieraan deel te nemen!

Adviseren en informeren
Het burgerberaad heeft een adviserende en informerende functie. Dat wil zeggen dat we graag met u om tafel zitten en met u van gedachten wisselen en uw inbreng vanuit uw specifieke achtergrond vernemen. De door u ingebrachte informatie en inzichten worden door de gemeente betrokken bij de uitwerking van de plannen. Deelname aan het burgerberaad ontneemt u overigens niet de ruimte om in latere formele inspraakmomenten een andere mening of zienswijzen en bedenkingen te kunnen indienen!

Tijdsbesteding

De bijeenkomsten van het burgerberaad zullen waarschijnlijk eens per maand plaatsvinden, aanvang naar verwachting rond 19:00 uur. De eerste bijeenkomst is voorlopig gepland op 31 augustus 2006.

Monique Sloot (projectleider) en Elly Schipper (projectsecretaris) zijn uw aanspreekpunten binnen de gemeente. Tijdens hun vakantie, tot en met 11 augustus, kunt u voor vragen ook contact opnemen met Antoine Teeuwsen (communicatie adviseur) telefoonnummer 595242

U kunt zich tot uiterlijk 28 augustus 2006 aanmelden via dit formulier

BESLUITEN

Milieuvergunning 8.4 Wet Milieubeheer
Burgemeester en wethouders hebben op 1 augustus 2006 besloten een revisievergunning als bedoeld in artikel 8.4 Wet milieubeheer te verlenen voor een melkrundveehouderij gevestigd aan de Pieriksestraat 2 6986 BM te Angerlo. De vergunning is aangevraagd voor het houden van 350 melkkoeien, 113 stuks vrouwelijk jongvee tot 2 jaar en 4 paarden.

Ter inzage
Op het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingebracht. De definitieve vergunning wijkt inhoudelijk niet af van het ontwerp. De vergunning wordt op 10 augustus 2006 in het gemeentehuis ter inzage gelegd bij de Balie van de sector Ruimte. Zij kan daar tijdens openingstijden worden ingezien tot het einde van de beroepstermijn.

Beroep
Binnen zes weken na de dag van ter inzage legging kunnen belanghebbenden tegen de milieuvergunning in beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen heeft ingebracht tegen de ontwerpvergunning. Indien tegen de milieuvergunning beroep is ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een voorlopige voorziening worden gevraagd.

WONINGWET

Verleende lichte bouwvergunningen week 30/2006

* Oosteinde 116 Zevenaar, uitbreiden van de woning
* Schalmei 5 Zevenaar, plaatsen berging

* Oosteinde 82 Zevenaar, veranderen voorgevel

Verleende reguliere bouwvergunningen week 30/2006
* Mercurion 32 Zevenaar, gewijzigd bouwen kantoor
* Masiusplein, Dr. Honigstraat en Nieuwe Doelenstraat ongenummerd Zevenaar, oprichten appartementen met winkels

* Oud Zevenaarseweg 71 Zevenaar, veranderen en vergroten woning

Verleende reguliere bouwvergunningen week 31/2006
* Ravenstraat 8 Babberich, verbouwen woonhuis
* Kerkstraat 42 Giesbeek, plaatsen terras en erfafscheiding

Verleende sloopvergunningen week 30/2006

* Kruisstraat 4 Angerlo, slopen opslagloods

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING ZEVENAAR 2006

Verleende vergunningen week 30/2006

* Automark BV, een vergunning voor het innemen van een standplaats op de parkeerplaats voor Albert Hein aan de Kampsingel in Zevenaar t.b.v. het graveren van kentekens en het repareren van autoruiten op 3 november 2006 van 9.00 tot 17.30

* Bouwonderneming Zevenaar, een vergunning voor het in gebruik nemen van gemeentegrond van week 34 t/m 45 ter plaatse van de parkeerplaatsen op de hoek van de Subenharastraat en de Haspelstraat Zevenaar.

OUD PAPIER
In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis oud papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders vermeld. Papier graag gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u plastic folies verwijderen, papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum (augustus)

Plaats

Inzamelaar

Woensdag 9

Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp, t Grieth, flats Bergvrede, Meidoornflat/Hooge Bongert

Schutterij Sint Andreas

Woensdagavond 9

Heerenmäten

Harmonie Sint Franciscus

Donderdagavond 10

Stegeslag/Roodwilligen

Carnavalsvereniging Schuumkoppen

Zaterdag 12

Oud Zevenaar

Harmonie Sint Martinus

Maandag 14

Methen

Scouting Andreas&Cunera

Dinsdagavond 15

Schrijvershoek

Basisschool De Fonkelsteen

Woensdagavond 16

Babberich

Drumfanfare Sint Jan

ONDERZOEK VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID
Wat vindt u van de verkeersveiligheid in Zevenaar? De rekenkamercommissie van de gemeente Zevenaar voert een onderzoek uit naar de effecten van het verkeersveiligheidsbeleid en heeft uw hulp daarbij nodig. De commissie wil graag weten wat u vindt van de genomen verkeersveiligheidsmaatregelen in Zevenaar. Hiervoor heeft de commissie een digitale vragenlijst samengesteld en in september twee bewonersavonden gepland.
Op deze avonden zal de verkeersveiligheid van een aantal specifieke locaties worden besproken. De rekenkamercommissie wil graag van u weten wat u vindt van deze locaties en nodigt u van harte uit deel te nemen aan de avonden. U zult nog nader worden ingelicht over datum en locatie van deze bijeenkomsten.

De digitale vragenlijst kunt u vinden op
www.verkeersopinie.nl?zevenaar. Daar kunt u nu al uw mening kwijt. Op deze website kunt u een aantal vragen beantwoorden over de verkeersveiligheid op specifieke locaties en verkeersveiligheid in het algemeen. De rekenkamercommissie nodigt u uit de vragen te beantwoorden en een bijdrage te leveren aan een verkeersveilig Zevenaar.
Het onderzoek naar de verkeersveiligheid richt zich op de effecten van het beleid. De waardering en beoordeling van het beleid door de inwoners van Zevenaar zijn voor het onderzoek van groot belang!

Voor meer vragen over het onderzoek kunt u contact opnemen met de heer Mark Rouw van onderzoeksbureau Partners + Pröpper (tel: 073-6587080) Vragen over de rekenkamercommissie kunt u stellen aan de heer Frank Weijens (tel: 0316-595331). De rekenkamercommissie dankt u hartelijk voor uw medewerking.

Naar Menu