Ingezonden persbericht


persbericht

Jubileumverkiezing beste en slechtste verhuurders

De Nederlandse Woonbond roept huurders dit jaar voor de tiende keer op om mee te doen aan de verkiezing van beste en slechtste verhuurders. De Woonbond is namelijk bijzonder tevreden over het succes daarvan. "Een verhuurder die de zwarte bokaal krijgt, kan de problemen die er zijn niet meer ontkennen. Zijn enige optie is, ze op te lossen", aldus Hans Roseboom, secretaris van de jury. "Bovendien", zo stelt hij, "levert de uitreiking van zilveren bekers aan de beste verhuurders ook direct duidelijkheid over de criteria waar een goede verhuurder aan moet voldoen."

Bij de verkiezing gaat het om de waardering die huurders uitspreken over hun verhuurders en om de prestaties van een verhuurder ten opzichte van andere verhuurders. Een onafhankelijke jury vergelijkt de aangemelde verhuurders met elkaar. Dit jaar wordt vooral gekeken naar de manier waarop een verhuurder omgaat met de betaalbaarheid van het wonen. Heeft hij zich gematigd bij de jaarlijkse huurverhoging? Houdt hij woningen op andere wijze betaalbaar? Blijft de verhuurder voldoende betaalbare woningen aanbieden? Krijgen huurders hulp bij het aanvragen van huurtoeslag? Doet de verhuurder zijn best de stookkosten zo laag mogelijk te houden voor zijn huurders? Maar ook andere elementen, zoals de dienstverlening en het onderhoud, weegt de jury in haar oordeel mee. Als uw verhuurder op die terreinen goed of juist slecht presteert, moet u dat zeker aangeven.

De aanmelding

Voor het aanmelden van een verhuurder kunt u een aanmeldingsformulier opvragen bij de Woonbond. Dat kan door te bellen naar 020 5517700, of door te surfen naar www.woonbond.nl. Let op: er zijn twee aanmeldingsformulieren, één voor individuele huurders en één voor huurdersorganisaties.

Uitreiking van de prijzen

De prijzen worden begin december uitgereikt. Nadat de jury ze heeft toegekend, trekt een delegatie van de Woonbond door het land om ze uit te rijken. Zilveren bekers voor de beste verhuurders en zwarte bokalen voor de slechtsten. Dat maakt veel los. De commerciële verhuurder die in 1999 de zwarte bokaal won, maakte zich zo boos dat hij de zwarte bokaal op de grond zette en er vervolgens bovenop sprong. En verhuurders die als beste worden gekozen tillen binnen 24 uur een feest van de grond waar zo'n 500 huurders inclusief de huurdersvereniging, medewerkers, politici en wethouders aanwezig zijn. Een goed imago blijkt echt heel belangrijk te zijn.

V06.1545.PR

Amsterdam, 7 augustus 2006