Politie Zuid-Holland-Zuid

07/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 07-08-2006 o persberichten district II

28 rijbewijzen en 3 voertuigen in beslag genomen bij SNELHEIDSCONTROLE OP A15 EN A16
HENDRIK-IDO-AMBACHT Op zaterdag 5 en zondag 6 augustus 2006 heeft het Verkeers Handhavings Team (VHT ) in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee snelheidscontroles gehouden op de A15 en A16 in Zuid-Holland-Zuid. De controles vonden op de rijkswegen plaats, omdat in de regio Zuid-Holland-Zuid 20% van de ongevallen daar gebeurt. In totaal werden 111 bestuurders door motorrijders aan de kant gezet en kregen direct een bekeuring voor een te hoge snelheid. Van 28 automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd omdat zij harder reden dan 150 km per uur waar 100 km per uur is toegestaan. Van 3 bestuurders werden de voertuigen in beslag genomen omdat zij harder reden dan 170 km per uur .
De buitenlandse bestuurders werd in overleg met justitie direct een schikking aangeboden, na betaling konden zij hun weg vervolgen. In totaal is voor 8652 aan bekeuringen geïnd.
De hoogst gemeten snelheid bedroeg 193 km/uur, waar 100 km/uur gereden mag worden.

MEISJE LASTIGGEVALLEN
ARKEL De politie is op zoek naar getuigen van het lastigvallen van een 15-jarig meisje uit Arkel. Op zaterdagavond 5 augustus tussen 21.45 en 22.00 uur fietste ze alleen ter hoogte van de Schotdeurenbrug. Ze fietste verder via de Wilhelminastraat. Ter hoogte van de Beatrixstraat kwam de 15-jarige een vijftal jongens tegen, alleen op de fiets. Het meisje fietste door tot aan het dorpshuis. De groep jongens breidden uit tot zon tien personen.Ze omsingelden het meisje tegenover het dorpshuis in de Marijkestraat en lieten haar met de fiets stoppen. Vervolgens maakten ze vervelende opmerkingen, een van de jongens poogde haar onzedelijk te betasten. Dit mislukte doordat het meisje zijn arm wegsloeg. Vervolgens ging de groep weg. Het meisje fietste hard naar huis waar ze haar ouders en later de politie inlichtte.
De politie is nu op zoek naar getuigen of mensen die meer weten van dit incident. Mogelijk heeft iemand iets gezien tussen 21.45 en 22.00 uur in de omgeving van de Marijkestraat. Een ieder die meer weet, wordt verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)