Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zevenaarder aangehouden met gestolen fiets

Publicatiedatum: 7-8-2006 12:40:23

Zevenaar - De politie van Zevenaar heeft zondagavond een achttienjarige jongen uit die plaats aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. De jongen werd even na elf uur aangehouden op het Stationsplein nabij de fietsenstalling. Eerder die avond meldde de rechtmatige eigenaar van de fiets zich bij de politie. Volgens zijn zeggen had hij zijn gestolen fiets teruggevonden in de fietsenstalling op het station. Alleen had de nieuwe eigenaar er een slot omheen gedaan. Daarop besloten agenten de fiets een tijdje onopvallend te observeren. En met succes, zo bleek later toen de achttienjarige Zevenaarder aankwam en het slot van de bewuste fiets af haalde. De jongen werd direct aangehouden en bekende de fiets eerder te hebben gestolen. De fiets kon later aan de rechtmatige eigenaar worden teruggegeven. Tegen de achttienjarige Zevenaarder wordt proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeersveiligheidscontroles op verzoek buurtbewoners
Publicatiedatum: 7-8-2006 12:39:19

Rijnwaarden - Door het regionale verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie zijn zondag verkeerscontroles uitgevoerd in de gemeente Rijnwaarden. Op enkele wegen in Herwen en Spijk was eerder door buurtbewoners was geklaagd over verkeersonveiligheidsgevoelens. Bij de controles werd aandacht besteed aan snelheidsovertredingen, alcoholgebruik en gebruik van autogordels en helm. In totaal werden er bij beide controles twaalf bekeuringen uitgedeeld. Het merendeel daarvan was voor snelheidsovertredingen: voor die overtreding werd negen keer het bonnenboekje getrokken. Hoogst gemeten snelheid was 89 km/u op de Spijksedijk in Spijk. Daar mag maximaal 60 gereden worden. Het VHT controleerde gedurende de middag- en avonduren op de Spijksedijk in Spijk en Polderweg en Brugweg in Herwen. Tegen één bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed (0,63 promille, ruim één keer het wettelijke maximum van 0,51).

Wanneer bewoners in een wijk of buurt onveilig verkeersgedrag ervaren kunnen ze hiervan melding maken bij hun wijkagent. Die schakelt op zijn beurt het verkeershandhavingsteam in dat speciaal voor dit soort controles medewerkers heeft vrijgemaakt. Daarmee hoopt het verkeershandhavingsteam een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in de buurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---