Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 augustus 2006

Sonja Eerhard: 053-4555588

Politie houdt in cocaine onderzoek 17 verdachten aan

Enschede

De afdeling recherche van de politie Twente heeft medio april 2006 een onderzoek gestart naar de handel van cocaine in Enschede. In totaal werden 17 personen aangehouden en verhoord. De hoofdverdachte, een 37 jarige dealer uit Enschede, kon op maandag 17 juli jl. worden aangehouden. Politieagenten troffen in zijn woning en in zijn garagebox cocaine, geld, verpakkingsmaterialen en weegschalen aan. De 37 jarige verdachte zal zich bij justitie moeten verantwoorden en zit in voorarrest. (06-085929)

Stalkende ex-man aangehouden

Enschede

Politieagenten werden op zondag 6 augustus om 16.10 uur naar een woning aan de Brammelobrink in Enschede gestuurd. Een vervelende ex-man zou de woning willen binnendringen en daarbij een raam hebben vernield. De 44 jarige Enschedeër werd in de omgeving van de woning aangetroffen en vervolgens aangehouden. Zijn 40 jarige ex-vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan van vernieling en stalking. De verdachte is in de loop van zondagmiddag voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De man wordt er van verdacht zijn ex-vrouw vanaf januari 2006 te hebben gestalkt en bedreigd. De politie maakt proces-verbaal op. (06-100817)

Vier aanhoudingen bij vechtpartij

Hengelo

Bij een vechtpartij in een horecagelegenheid aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo is een 21 jarige Hengeloër gewond geraakt. De Hengeloër bevond zich op zondag 6 augustus om 03.45 uur in de horecagelegenheid. Toen hij een ruzie tussen vier mannen wilde sussen werd hij door een van de mannen met een fles op zijn hoofd geslagen. Hij liep hierbij een hoofdwond op die in het ziekenhuis gehecht moest worden. Politieagenten hielden de vier mannen, een 28 jarige Amsterdammer, een 30 jarige Eindhovenaar, een 36 jarige Hengeloër en een 32 jarige Zweed, aan. De mannen zijn voor nader verhoor in verzekering gesteld. (06-100673)

Plasmascherm weggenomen

Ootmarsum

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag 5 augustus op zondag 6 augustus tussen 23.30 uur en 05.00 uur een plasmascherm weggenomen uit een winkel aan de Oostwal in Ootmarsum. Vermoedelijk heeft men via een raam de toegang tot het pand verschaft. In dezelfde nacht is getracht in te breken bij een andere winkel aan de Oostwal. Onderzoek heeft uitgewezen dat men daar niet binnen is geweest. De technische recherche van de politie zal een nader sporenonderzoek instellen. De twee eigenaren hebben aangifte gedaan van inbraak dan wel poging tot inbraak. (06-100773)

Inbreker aangehouden

Enschede

Doordat een oplettende getuige de politie een duidelijk signalement gaf van een inbreker kon deze enige tijd later worden aangehouden op de Nieuwe Schoolweg in Enschede. De getuige hoorde op zondag 6 augustus om 12.05 uur het alarm afgaan bij een bedrijf gelegen aan het Stationsplein en zag even later een onbekende man bij de lift van het gebouw staan. De getuige belde de politie en gaf het signalement door. Politieagenten stelden een onderzoek in en zagen de man om 12.20 uur staan bij een parkeerplaats op de Nieuwe Schoolweg. De vermoedelijke inbreker, een 38 jarige Enschedeër, verzette zich tegen zijn aanhouding en beledigde een politieagent. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en voor verhoor opgesloten. Onderzoek in het bedrijf wees uit dat er was ingebroken en dat men getracht had een computerkast weg te nemen. De 38 jarige is in de loop van de dag in verzekering gesteld. De politie zal een nader sporenonderzoek instellen. Tegen de verdachte zal in ieder geval proces-verbaal voor belediging worden opgemaakt. (06-100767)


---- --