Ingezonden persbericht


Zoover.nl roept vakantieganger op tot beoordelen nederlandse bestemmingen

Terschelling best gewaardeerde nederlandse vakantiebestemming

Nijmegen, augustus 2006 ­ Met het mooie weer van de afgelopen weken is het zeer de moeite waard om vakantie in eigen land te vieren. Maar wat zijn nu de mooiste bestemmingen? Op Zoover.nl is het mogelijk om van meer dan 1000 Nederlandse vakantiebestemmingen beoordelingen te raadplegen. Handig en overzichtelijk!

Populairste bestemming
Op dit moment is Terschelling de best beoordeelde Nederlandse bestemming op Zoover.nl. Het waddeneiland heeft na 29 beoordelingen een gemiddelde score van een 9. De bezoekers van de vakantie website roemen Terschelling om haar schone grote stranden, mooie fiets- en wandel routes en vriendelijke bewoners. 'Prachtig eiland met grote brede stranden waar altijd voldoende plaats is. Leuke cafés, veel goede fietspaden en meestal eenvoudige maar prima restaurants met hele vriendelijke bediening', aldus een van de bezoekers van zoover.nl. Ook de andere Waddeneilanden doen het goed bij de Nederlandse vakantieganger. Ameland, ook wel de waddendiamant genoemd, en Texel scoren respectievelijk een 8,7 en een 8.6. Om in aanmerking te komen voor deze ranglijst moet een vakantiebestemming meer dan 10 beoordelingen hebben.
De top 10

Terschelling    9
Ameland     8.7
Amsterdam   8.7
Texel       8.6
Maastricht  8.6
Rotterdam   8.6
Den Haag    8.5
Vlieland    8.5
Renesse     8.2
Groningen   8.1
Oproep

Uit de top 10 blijkt dat met name de grote plaatsen veel beoordeeld worden. Daarom roept Zoover.nl de vakantieganger op om alle vakantiebestemmingen te beoordelen. Op die manier kan de reiziger nog beter getipt worden over alle leuke of minder leuke plaatsjes. De bezoeker die in augustus de best gemotiveerde Nederlandse beoordeling invult, maakt kans op een leuk reisspel.

Over zoover.nl
www.Zoover.nl is een onafhankelijke en gratis vakantie website waarop vakantiebestemmingen en accommodaties zoals hotels, appartementen, vakantieparken, en campings worden beoordeeld. Door reizigers, voor reizigers. Daarnaast is direct te zien waar een accommodatie geboekt kan worden en kunnen er vakantiefoto's worden toegevoegd. Verder wordt er wekelijks een digitale nieuwsbrief verstuurd waarin de aanbiedingen van de beste accommodaties zijn opgenomen.