Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VERKIEZING DAGBLADBEZORGER VAN HET JAAR 2006 GAAT VAN START

Amsterdam, 7 augustus 2006 - De verkiezing van de Dagbladbezorger van het Jaar is begonnen. Krantenabonnees kunnen tot en met 3 september op de website www.worddagbladbezorger.nl stemmen op de genomineerden. Op 13 september wordt de winnaar bekendgemaakt, tijdens de Week van de Dagbladbezorger (11 tot en met 17 september). Deze week wordt voorafgegaan door de uitreiking van de Publieksprijs aan een krantenbezorger. Radio-dj Giel Beelen brengt een week lang tussen 06.00 - 09.00 uur verslag uit van de strijd om de Publieksprijs in zijn radioprogramma op 3FM.

In Nederland bezorgen dagelijks rond de 40.000 dagbladbezorgers de krant aan huis. Dit is een uniek verschijnsel. In de meeste landen wordt 'het nieuws' op straat verkocht. Door de jaren heen is het bezorgen van kranten er ook niet makkelijker op geworden. De meeste bezorgers hebben namelijk meerdere titels in hun tas. Met de verkiezing van de Dagbladbezorger van het Jaar brengt de Nederlandse Dagbladpers het onmisbare werk van de bezorgers extra onder de aandacht.

24 genomineerden: 12 junior en 12 senior bezorgers De verkiezing van de Dagbladbezorger van het Jaar vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. In elke provincie is een bezorger genomineerd in de categorie 'junior' (15+) en de categorie 'senior' (40+). Deze bezorgers zijn tijdens de voorrondes als beste naar voren gekomen en kenmerken zich door een grote inzet. Ze zorgen bijvoorbeeld op het distributiepunt voor een goede sfeer, hebben een voorbeeldfunctie voor andere bezorgers en regelen zelf vervanging als dat nodig is. En vanzelfsprekend leveren ze de krant altijd op tijd en in goede staat af bij hun abonnees. De genomineerden verspreiden tijdens de verkiezingsperiode speciale flyers, waarmee ze hun abonnees aansporen om op hen te stemmen.

Bekendmaking Dagbladbezorger van het Jaar
Op woensdagmiddag 13 september wordt bekendgemaakt wie zich Dagbladbezorger van het Jaar 2006 mag noemen. Jan Douwe Kroeske maakt in theater De Meervaart in Amsterdam de namen bekend van de junior en senior winnaar van de verkiezing. Alle genomineerden en hun fans zijn voor deze prijsuitreiking uitgenodigd. De winnaars ontvangen een reischeque van 2.500 Euro. Alle overige genomineerden winnen een nieuwe fiets. Abonnees die hun stem hebben uitgebracht op de winnende bezorger, maken ook kans op een prijs: een jaarabonnement op de krant.

Publieksprijs via 3FM
Is een dagbladbezorger niet genomineerd, dan kunnen abonnees hun waardering laten blijken door hun bezorger voor te dragen voor de Publieksprijs. Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 september besteedt Giel Beelen aandacht aan deze prijs in zijn ochtendprogramma op 3FM, van 6 tot 9 uur.Van maandag 4 tot en met donderdag 7 september kan iedereen via www.worddagbladbezorger.nl zijn bezorger opgeven voor de Publieksprijs. De volgende ochtend spreekt Giel de bezorger die de dag ervoor de meeste stemmen heeft gekregen. Op vrijdag maakt Giel de uiteindelijke winnaar van de Publieksprijs bekend. Deze bezorger wint een cheque van 500 Euro. De abonnees die op hem of haar hebben gestemd, maken kans op een gratis jaarabonnement op de krant.