Gasproductie uit het L4G veld opgestart

Total ep nederland

http://www.ep.total.nl

Total E&P Nederland heeft de gasproductie vanuit het L4G veld opgestart. Het gasveld ligt in het Nederlandse deel van de Noordzee op een afstand van ongeveer 95 kilometer ten noordwesten van Den Helder.

In dit gasveld heeft operator Total E&P Nederland een belang van 55,66%. Haar partners zijn Energie Beheer Nederland B.V. (40%) en Lundin Nederland B.V. (4,34%).

Het L4G gas wordt uit een enkele onderzeese installatie geproduceerd. De gasproductie zal naar verwachting ongeveer 1 miljoen kubieke meter aardgas bedragen, een equivalent van 6.500 vaten olie per dag (boe).

Op het nabij gelegen L4A platform is een dekuitbreiding geïnstalleerd om de gasstroom vanuit het L4G veld te kunnen verwerken. Vanaf het L4A platform wordt het gas via een bestaand leidingennetwerk afgeleverd aan de terminal in Uithuizen in de provincie Groningen.

De gasopbrengst uit het L4G veld is verkocht aan Gasunie Trade & Supply B.V.

In combinatie met het L4G project is tussen de bestaande platforms K6GT en K6C een nieuwe pijpleiding geïnstalleerd. Met deze pijpleiding wordt de gasstroom vanuit het K6-L7 veld omgelegd om zo de gasproductie te optimaliseren.

Met het in productie nemen van het L4G veld wordt de positie van Total E&P Nederland, als belangrijke speler in de Nederlandse E&P industrie, versterkt.

Actuele informatie is te vinden op onze website www.ep.total.nl.

Voor vragen kunt u contact opnemen met J. Terpstra, tel.: +31703395637