Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Ontwikkelingen Dovensport

Kamerstuk, 7-8-2006

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

S/BRE-SP-2699225

7 augustus 2006

Tijdens het AO van 15 juni 2006 heb ik uw Kamer toegezegd per brief een reactie te geven op de ontwikkelingen rond de Dovensport.

Op 6 maart 2006 heeft een delegatie van de Dovensport met een ambtelijke vertegenwoor-diging van mijn departement gesproken en de wens kenbaar gemaakt om uit de NebasNsg-organisatie te stappen. Naderhand bleek dat die delegatie geen brede steun had van de Dovensportorganisaties.
Ik heb aangeboden dit onderwerp in het bestuurlijk overleg van 27 juni 2006 met NebasNsg te bespreken. In dit overleg is mij gebleken dat de technische commissies en de aangesloten dovensportclubs hun vertrouwen hadden opgezegd in het bestuur van het Centraal District Dovensport. Hierna is er een interim-bestuur benoemd. Het interim bestuur heeft op 23 juni 2006 met de directie van NebasNsg rond de tafel gezeten met het doel de onderlinge verhoudingen en de samenwerking te bespreken. Inmiddels is bekend dat het interim bestuur van de Dovensporten en NebasNsg de relatie hebben hersteld en er wederzijds vertrouwen is om de belangen van de Dovensport te behartigen.

Ik heb het bestuur van NebasNsg gevraagd mij een gezamenlijk plan van aanpak te doen toekomen waarin de activiteiten voor de komende jaren worden beschreven en met name aandacht wordt besteed aan jeugdige doven.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

drs. Clémence Ross-van Dorp