Politie Zeeland


---


O-2997-2006 Rijden onder invloed, Rilland
Op de Valckenisseweg werd maandag om 02.10 uur een 42-jarige automobilist uit Sprang-Capelle betrapt op rijden onder invloed.
De man had meer dan 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.

W-2998-2006 Diefstal scooter, Vlissingen
In de Scheldestraat in Vlissingen werd maandag omstreeks 07.00 uur een scooter gestolen.
Een getuige van deze diefstal waarschuwde de eigenares, die op zoek ging en op de kruising Rozengracht / Korenbloemlaan een man met haar voertuig aantrof. De man, een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd door de politie aangehouden. Ook een 14-jarig Vlissings meisje, wat zich in de buurt van de 19-jarige man ophield, werd aangehouden op verdenking van medeplichtigheid. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

W-2999-2006 Diefstal van bedrijfsterrein
In de nacht van zondag op maandag werd van een bedrijfsterrein aan De Padweie in Serooskerke (W) een waterzaagmachine gestolen.
Het apparaat heeft een waarde van meer dan duizend euro.

Z-3000-2006 Vernieling zandsculptuur, Oostburg
Op het Ledelplein werd zondag omstreeks 23.00 uur door drie personen een zandsculptuur vernield.
Een van de drie personen werd door een getuige herkend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

O-3001-2006 Aanrijding in Zierikzee
Op de Nieuwe Koolweg vond maandag om 08.25 uur een aanrijding plaats.
Een 28-jarige, uit de gemeente Borsele afkomstige, bestuurder van een bestelauto met aanhanger reed in de richting van Haamstede. Hij raakte in de berm, slipte na een stuurcorrectie en belandde op de andere weghelft, waar hij in botsing kwam met een personenauto, bestuurd door een 53-jarige vrouw uit Ouddorp. De vrouw werd door de brandweer uit de auto geknipt en is met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis in Dirksland gebracht. Haar auto raakte zwaar beschadigd. Over letsel van de 28-jarige man en een 29-jarige passagier, ook uit de gemeente Borsele, is niets bekend. Ook over bestelauto met aanhanger is niets bekend.
(