Time : 14:22:13
Date : 07 August 2006
Sender Name: Intrum Justitia

Intrum Justitia Groep koopt groot portfolio aan Duitse uitstaande bankleningen

Gent, 7 augustus 2006 - Intrum Justitia Groep en Goldman Sachs nemen een aanzienlijk portfolio aan afgeschreven, nog niet afbetaalde leningen over van één van Duitsland's grootste banken. Het pakket omvat meer dan 65.000 vorderingen op consumenten met een totaal uitstaand bedrag, inclusief rente, van ongeveer 485 miljoen Euro.

In België investeert Intrum Justitia ook in consumenten portefeuilles. Robin Vieveen, Managing Director Intrum Justitia België: 'Door nog openstaande vorderingen in één keer over te nemen dragen we rechtstreeks bij aan de verbetering van de liquiditeit van de verkopende organisatie. De opdrachtgever kan zich dan richten op de "core business" en heeft geen extra personeel nodig om trage betalers op te volgen."

Jan Roxendal, President en CEO van Intrum Justitia Groep: "Wij zijn blij met deze omvangrijke acquisitie in Europa's grootste economie. De aankoop van afgeschreven vorderingen is een belangrijk onderdeel van ons dienstenpakket binnen Credit Management Services en een goede aanvulling op onze kernactiviteiten."

Intrum Justitia werkt samen met Calyon en Goldman Sachs in joint ventures voor belangrijke investeringen in de aankoop van openstaande vorderingen. Dit is de derde acquisitie die Intrum Justitia samen met oldman Sachs heeft gerealiseerd.

In het eerste half jaar van 2006, verwierf de Intrum Justitia Groep 130 portfolio's met vorderingen waarvan betalingen achterbleven, zowel zelfstandig als in samenwerking met andere partijen. Deze pakketten bestaan voornamelijk uit afgeschreven, niet betaalde bankleningen, financieringen en telecomschulden en vertegenwoordigden een totaalwaarde oplopend tot 217 miljoen Euro.

Over Intrum Justitia
Intrum Justitia is Europees marktleider op het gebied van debiteurenbeheer. De onderneming is genoteerd aan de Stockholm Beurs. Door middel van uitmuntend relatiebeheer en het bieden van totaaloplossingen op het gebied van debiteurenbeheer, wil Intrum Justitia de cashflow en lange termijn winstgevendheid van opdrachtgevers structureel optimaliseren.

In Europa heeft Intrum Justitia een marktaandeel van 35% en 2900 medewerkers in 22 landen. De omzet in 2005 bedroeg 304 miljoen Euro, voor 70% op de consumenten- en 30% op de business-to-businessmarkt. Voor alle bijkomende informatie over de onderneming, kan u de website raadplegen www.intrum.be.

Voor alle bijkomende informatie:
Intrum Justitia - Robin Vieveen - Martelaarslaan 53 - 9000 Gent Tel.: 09/218 90 94 - Fax: 09/218.90.51 - E-mail: r.vieveen@intrum.com

URL: http://www.intrum.be