Ingezonden persbericht


Chris van der Drift grijpt de leiding in Eurocup Formule Renault 2.0

Nürburgring - Een succesvol weekend voor Chris van der Drift eindigde in een tweetal punten voorsprong op de concurrentie. Vanaf het begin van het weekend zat de man uit Zevenhuizen er goed bij op de Nürburgring, en bleef met twee derde plaatsen zijn grootste concurrent Dani Clos voor. Hierdoor heeft Van der Drift 67 punten en gaat aan de leiding van de Eurocup Formule Renault 2.0.

Al op de vrijdag, tijdens de eerste training sessies, was de snelheid in de JD Motorsport bolide te vinden. Van der Drift wist continue zijn tijden te verbeteren en sloot de eerste sessie uiteindelijk als snelste af. De tweede training verliep anders doordat veel regen op het circuit terecht kwam. Ook op een natte baan was Chris één van de snellere mannen en sloot die sessie af met een derde tijd. De kwalificatie stond gepland aan het einde van de zaterdag ochtend. De set-up van de auto was weer omgezet naar droge omstandigheden en er waren kleine veranderingen aangebracht om iets meer snelheid te creëren. De veranderingen werkten echter averechts, maar een vierde en vijfde kwalificatie tijd kwamen uiteindelijk nog op de tijdtabellen te staan.

Diezelfde middag stond de eerst race van het de zeer competitieve Eurocup Formule Renault 2.0 op het programma. Startend vanaf de vierde positie wist Van der Drift zijn teamgenoot Kasper Andersen in te halen, waarna hij op jacht ging naar de tweede plaats. Uiteindelijk moest Chris genoegen nemen met een klein gaatje naar het leidende duo. Dani Clos lag even later achter de JD Motorsport piloot en deed nog een inhaalpoging. Deze mislukte, waarna Van der Drift nog enkele snelle ronden uit zijn wagen perste en als derde de finishlijn passeerde. De tweede race startte Van der Drift vanaf een vijfde positie en wilde opnieuw Dani Clos, de leider in het kampioenschap, verslaan. De snelle Spanjaard startte voor hem, maar de Nederlandse Nieuw-Zeelander lag na de eerste ronde al voor zijn concurrent. Na een aantal ronden viel Kasper Andersen opnieuw ten prooi aan Van der Drift, en na een uitrem actie lag het podium opnieuw in het verschiet. Ook Dani Clos ging Andersen voorbij en zo maakte de Jenzer Motorsport piloot jacht op Van der Drift. Echter kon de Zevenhuizer zijn positie behouden en belandde voor de tweede maal van het weekend op het podium.

Chris van der Drift: "Mijn doel was om Dani Clos beide races achter me te houden, en dat is gelukt. Het voelt goed dat ik nu aan de leiding ga van het kampioenschap met twee punten. Vanaf het begin van het weekend zaten we er goed bij, alleen jammer dat door de set-up verandering voor de kwalificatie, er geen betere positie in zat. We hebben twee goede races achter de rug, die we met twee podiumplaatsen konden afsluiten. Maar we moeten nu weer hard werken voor de komende races, en dan zullen we zien wat er gaat gebeuren."

Chris van der Drift maakt zich op voor het volgende raceweekend dat gepland staat van 11 tot en met 13 augustus op Anderstorp in Zweden. Daar worden de dertiende en veertiende ronde van het Nothern European Championship Formula Renault 2.0 gehouden. Met drie punten voorsprong zal Van der Drift zijn koppositie in dit kampioenschap mogen verdedigen.

Uitslag Race 1, Eurocup Formule Renault 2.0 te Nürburgring (Duitsland):
01 Felipe Albuquerque (POR), Motopark Academy, 14 ronden in 28:11.928
02 Laurent Groppi (FRA), Graff Racing, +3.105

03 Chris van der Drift (NZL), JD Motorsport, +5.521
04 Dani Clos (ESP), Jenzer Motorsport, +7.311

05 Kasper Andersen (DNK), JD Motorsport, +9.168

Uitslag Race 2, Eurocup Formule Renault 2.0 te Nürburgring (Duitsland):
01 Filipe Albuquerque (POR), Motopark Academy, 14 ronden in 28:10.343
02 Laurent Groppi (FRA), Graff Racing, +0.793

03 Chris van der Drift (NZL), JD Motorsport, +5.235
04 Dani Clos (ESP), Jenzer Motorsport, +6.117

05 Kasper Andersen (DNK), JD Motorsport, +7.648

Stand Eurocup Formule Renault 2.0 na 8 races:

01 Chris van der Drift (NZL), 67 punten

02 Dani Clos (SPA), 65 punten

03 Felipe Albuquerque (POR), 58 punten

04 Laurent Groppi (FRA), 56 punten

05 Carlo van Dam (NED), 44 punten

Chris wordt dit jaar ondersteund door:
Racing Pool
Valvoline
National Meats Ltd
BMW Ekris
Sparco

--