Ingezonden persbericht


McAfee en Skype werken samen

Skype certificering voor McAfee Internet Security Suite 2006

Luxemburg & Santa Clara, 7 augustus 2006 - McAfee,, Inc, wereldleider op het gebied van Intrusion Prevention en Security Risk Management, en Skype, het bekende, wereldwijd actieve internetcommunicatiebedrijf, maken vandaag bekend dat de McAfee Internet Security Suite 2006, McAfee VirusScan 2006 en McAfee Personal Firewall 2006 vanaf nu Skype gecertificeerd zijn. Daarmee is nu officieel bevestigd dat deze beveiligingsproducten van McAfee in alle opzichten voldoen aan de strikte normen die Skype hanteert ten aanzien van veiligheid, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Zowel Skype als McAfee stelt zich tot doel internetgebruikers te helpen bij de bescherming van de op hun PC opgeslagen digitale informatie. In dat kader biedt de Skype certificering van de McAfee Internet Security Suite en VirusScan-producten nu een extra garantie voor de veiligheid van alle gegevens op een PC. Zo kunnen bijvoorbeeld bestanden die met de 'file transfer'-functie van Skype worden verzonden, eenvoudig worden gescand met behulp van de door Skype gecertificeerde producten van McAfee. Dit betekent een extra beveiligingslaag voor gedeelde documenten in een al beveiligde omgeving. Voor telefoongesprekken en chat-sessies via Skype heeft altijd al gegolden dat ze strikt vertrouwelijk zijn en worden beschermd door de versleutelingstechnologie van Skype zelf, en daar komt ook geen verandering in.

'Wij bedienen meer dan 113 miljoen klanten en het is voor ons van essentieel belang dat onze gebruikersgemeenschap verzekerd is van optimale beveiliging, ook waar het gaat om bescherming tegen virussen', zegt Kurt Sauer, chief security officer bij Skype. 'Skype zelf is al uiterst veilig en met de aanvullende beveiliging van de McAfee producten geldt dat nu ook voor de gehele computeromgeving.'

Met ingang van vandaag zijn de McAfee Internet Security Suite 2006, McAfee VirusScan 2006 en McAfee Personal Firewall 2006 alle drie volledig Skype gecertificeerd. Het Skype certificeringslogo zal ook op de verpakking van de McAfee Internet Security Suite 2006 worden gevoerd.

Sarah Whipp, senior director EMEA Marketing bij McAfee zegt hierover: 'Ons streven is een zo prettig mogelijke internetervaring in een volledig beveiligde computeromgeving te realiseren. McAfee is dan ook bijzonder verheugd over deze samenwerking met Skype, want samen kunnen wij ervoor zorgen dat onze klanten en gebruikers online volkomen veilig zijn.'

De Skype gecertificeerde McAfee producten zijn online beschikbaar op http://www.mcafeestore.com/ en te koop bij vrijwel alle vakhandels in Europa. Dit is een wereldwijde overeenkomst en de producten worden nu op de markt gebracht in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In de nabije toekomst zullen de producten ook in andere regio's beschikbaar komen.

McAfee Internet Security Suite 2006 beveiligt computers tegen de gevaren van virussen, spyware, hackers en phishing scams die kunnen resulteren in verlies van gegevens, identity theft of verminderd presteren van de PC. De McAfee Internet Security Suite zorgt daarnaast voor blokkering van ongewenste e-mail en hinderlijke 'pop-up' reclame en fungeert als filter tegen ongewenste of inhoudelijk bedenkelijke websites en e-mailberichten.

De software van Skype is gebaseerd op een robuuste Public Key Infrastructure (PKI) waarbij gebruik wordt gemaakt van een geavanceerde, inmiddels tot industrienorm verheven versleutelingstechnologie op basis van 256-bits AES, SHA-1 and RSA algoritmen. Op die manier voorziet Skype alle gebruikers van complete end-to-end gegevenscodering, een unieke service die geen enkele andere VoIP- of IM-provider kan leveren.

Skype
Skype is de snelst groeiende aanbieder van internetcommunicatie ter wereld. Skypegebruikers kunnen onderling ongelimiteerd gratis bellen en videogesprekken voeren. De Skype software is beschikbaar in 27 talen en wordt in praktisch alle landen ter wereld gebruikt. De inkomsten van Skype zijn gebaseerd op extra mogelijkheden die de service biedt, zoals bellen van en naar conventionele, vast aangesloten of mobiele telefoons, gebruik van voicemail, doorverbinden van gesprekken en diverse extra's, zoals ringtones en 'avatars' - kleine, vaak geanimeerde afbeeldingen die voor persoonlijke identificatie worden gebruikt bij online communicatie. Skype onderhoudt relaties met een groeiend aantal producenten van hardware en software.

Skype is een bij eBay aangesloten onderneming (NASDAQ: EBAY). Meer informatie vindt u op skype.com .

Skype is geen compleet alternatief voor een reguliere telefoonaansluiting. Via Skype kunnen bijvoorbeeld geen alarmnummers worden gebeld.

McAfee, Inc.
McAfee, Inc., met hoofdkantoor in Santa Clara, Californië (V.S.) is wereldleider op het gebied van Intrusion Prevention en Risk Management. McAfee biedt innovatieve en bewezen solutions en services die systemen en netwerken wereldwijd beschermen. Met McAfee's ongeëvenaarde expertise op beveiligingsgebied kunnen particuliere klanten, ondernemingen, (semi)overheidsinstellingen en service providers aanvallen blokkeren, verstoringen vermijden en hun beveiligingsstatus voortdurend bewaken en verbeteren. Meer informatie vindt u op http://www.mcafee.com

# # #

Skype, SkypeIn, SkypeOut, Skype Me, Skype Certified, Skypecasts, de bijbehorende logo's en het 'S' symbool zijn handelsmerken van Skype Limited.

NOTE: McAfee and SecurityAlliance are registered trademark or trademarks of McAfee, Inc. and/or its affiliates in the US and/or other countries. McAfee Red in connection with security is distinctive of McAfee brand products. All other registered and unregistered trademarks herein are the sole property of their respective owners. (c) 2006 McAfee, Inc. All rights reserved.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV, Marleen Dorlandt
Tel: + 31 (0) 20 530 4338
E-mail: marleen.dorlandt@text100.nl.