Technische Universiteit Delft

Derde plaats voor Delfts Formula Student Team in internationale wedstrijd

In een veld van veertig deelnemers, waaronder gerenommeerde technische universiteiten, heeft de TU Delft de derde plaats behaald in de Formula Student competitie. Het evenement vond plaats van 3 t/m 6 augustus op de Hockenheimring in Duitsland .

Formula Student is een internationale ontwerpcompetitie, waarin techniekstudenten worden uitgedaagd een raceauto te ontwerpen, te produceren en te racen. Daarnaast moet met een ondernemingsplan de gunst van investeerders worden gewonnen. Het team dat de beste combinatie heeft van snelheid, veiligheid, betrouwbaarheid, kosteneffectiviteit en weggedrag, wint de competitie.

Het Delftse Team presteerde op een aantal onderdelen erg goed. Zo bleef de concurrentie ver achter tijdens de zogenaamde 'skidpad', een proef waar de auto beoordeeld wordt op de snelheid waarmee bochten genomen kunnen worden. Ook de Delftse presentatie van het ondernemingsplan werd als beste beoordeeld. Bij het belangrijkste en tevens zwaarste onderdeel de 'endurance', de race zelf, behaalde het team een vierde plaats. Minder dan de helft van de deelnemende wagens was in staat deze uithoudingsproef te voltooien. Gezien de zevende startpositie en het zeer lage brandstofverbruik een prima prestatie. Voor brandstofefficiency won het team de tweede prijs. Deze prestaties waren goed voor een derde plaats. Met een gering verschil won uiteindelijk de Technische Universiteit Graz uit Zwitserland.

Aan het Delftse project zijn bijna zestig studenten van Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, Industrieel Ontwerpen, Werktuigbouwkunde en andere faculteiten verbonden. Zij zijn gedurende een jaar bezig geweest met het ontwerpen, bouwen en financieren van de auto. Onderdelen zijn grotendeels zelf gefabriceerd en waar nodig door verschillende bedrijven aangeleverd. Naast alle technische teams hebben studenten zich gericht op sponsoring, public relations en het financiële beleid.

Een gedetailleerd verslag is te vinden op de website van het team: www.dutracing.nl.

Note voor redactie:
Nadere informatie wordt verstrekt door
Martijn de Mooij, sponsoring en pr, tel. 06 1028 7021
Machiel den Ouden, teammanager, tel. 06 1467 9108
Karen Collet, persvoorlichter TU Delft, tel. 015 278 5408, e-mail: k.collet@tudelft.nl