Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Rotonde N201

7 augustus 2006 print

Eind juli is de rotonde in de N201 opengesteld voor autoverkeer. Fietsers en bromfietsers konden al eerder gebruik maken van de rotonde. Na de bouwvakantie worden de laatste werkzaamheden verricht, zoals het verwijderen van de tijdelijke weg.

Eind september is dan de hele rotonde klaar. Om de rotonde direct een kleurrijk karakter te geven is deze ingeplant met gras en zomerplanten. Dit najaar brengt de provincie Noord-Holland de definitieve beplanting aan.

Nu nog geen voorrang voor fietsers

De rotonde is nu nog in beheer van de provincie en daarom moet de gemeente voldoen aan de regels en eisen die door de provincie zijn gesteld. Dit betekent onder andere dat het fietsverkeer op deze rotonde geen voorrang krijgt op het autoverkeer. Wanneer de rotonde wordt overgedragen aan de gemeente Uithoorn, richten we deze opnieuw in en krijgen fietsers wel weer voorrang op het autoverkeer. Zoals ook overal elders in onze gemeente.

Vervolg

In oktober starten we met de aanleg van een bouwweg vanuit de noordelijke tak naar het bouwplan Legmeer-West. Dan wordt ook een (brom)fietsverbinding naar het Burgemeester Kootpark gerealiseerd. Deze werkzaamheden zijn waarschijnlijk medio januari 2007 gereed.

Toekomst

In de toekomst heeft de rotonde vier afslagen. De oost-west aansluiting van Uithoorn naar Aalsmeer. Een zuidelijke aansluiting naar het gezondheidscentrum, met een fietsverbinding naar de Vuurlijn en een noordelijke aansluiting naar het burgemeester Kootpark, Buitenhof en Legmeer-West, met de bijbehorende fietsverbindingen. ^
Rotonde N201