Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 7 augustus 2006

Zaanstreek-Waterland, 07-08-2006

Drie drankrijders

Zaandam, 6 aug.

Afgelopen weekend werden in Zaandam drie drankrijders, van wie twee beginnend bestuurders, aangehouden. Een 22-jarige man uit Utrecht moest zijn rijbewijs inleveren

omdat hij meer dan 0,8 alcohol in zijn bloed had. De man werd zondagochtend vroeg op de Albert Heijnweg aangehouden. De andere twee drankrijders waren een 43-jarige en een 42-jarige Zaandijker. Eerstgenoemde werd op de zondagavond op de Westzijde aangehouden en had twee keer de alcohollimiet overschreden. Het was de derde keer dit jaar dat de man werd aangehouden wegens het rijden met drank op. De andere Zaandijker werd in de nacht van zondag op maandag op de Burcht aangehouden. Hij had een alcoholgehalte van 0,7 . Tegen alle drie de drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens een alcoholcontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Krommenie had zondagavond niemand (teveel) gedronken. In totaal werden in Krommenie 292 bestuurders gecontroleerd.

Drankrijder vliegt bijna uit de bocht

Wijdewormer, 6 aug, 22:13 uur

Op de A7 werd zondagavond een 39-jarige man uit Koog aan de Zaan aangehouden wegens het rijden onder invloed. Agenten zagen de auto van de man bijna uit de bocht vliegen en zetten de bestuurder daarop ter controle aan de kant. Een blaastest wees uit dat de man veel te veel gedronken had. Op het politiebureau gaf een ademanalystest aan dat de man een alcoholgehalte van 1,2 had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en er is een mededeling naar het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) verstuurd. Naar aanleiding van de uitkomst van een geschiktheids-/rijvaardigheidsonderzoek, kan het CBR besluiten het rijbewijs van de man wel of niet ongeldig te verklaren.

Containerbrand in Krommenie

Krommenie, 6 augustus 2006, 15:27 uur

Politie en brandweer zijn zondagmiddag uitgerukt voor een brand aan de Noorderhoofdstraat in Krommenie. In eerste instantie leek het te gaan om een brand in het voormalige postkantoor. Omwonenden waarschuwden de hulpdiensten die ter plekke constateerden dat in containers opgeslagen plastic kratten vlam hadden gevat. Dit had een grote rookontwikkeling tot gevolg. Ook een stalen container met papier stond in de brand. De brandweer die met twee wagens was uitgerukt had de brand na 5 minuten onder controle.

Botsing tussen jetski's

Markermeer, 06 augustus 2006, 15:48 uur

Op het Markermeer zijn zondagmiddag twee jetski's met elkaar in botsing gekomen. Een 24-jarige Purmerender voer op zijn jetski voor een 23-jarige eveneens in Purmerend wonende man uit. De oudste van het stel zou ineens een scherpe bocht hebben gemaakt waardoor de andere betrokkene hem niet meer kon ontwijken en over de voorkant van het voertuig heenging. De 24-jarige man is met vermoedelijk oogletsel en een hersenschudding behandeld in het ziekenhuis. De politie waarschuwt voor de gevaren van jetski's. Het acceleratievermogen van de vaartuigen is groot, waardoor het niet eenvoudig is om het apparaat continue onder controle te houden. Een vaarbewijs is vereist om een jetski te mogen besturen, maar een vaarbewijs behandelt slechts de theoretische aspecten. In de praktijk vereist het veilig besturen van een jetski vaardigheid, ervaring en inzicht in wat verantwoord vaargedrag is en wat niet. Indien vaaroverlast wordt geconstateerd wil de politie Zaanstreek-Waterland daarvan graag op de hoogte worden gesteld. Klachten kunnen telefonisch worden doorgegeven bij het servicecentrum van de politie via 0900-8844. Ook kan via www.politie.nl bij het korps Zaanstreek-Waterland een digitaal meldingsformulier worden ingevuld.

Geen gordel om

Zaandam/ Oostzaan, 5 aug, 17:00 uur

Tijdens een gordelcontrole in Poelenburg en op het Zuideinde en de Kerkstraat werden zaterdagmiddag tien bestuurders bekeurd. Allen ontvingen een boete van 75 euro voor het niet dragen van de verplichte gordel.

55 km per uur te hard

Koog aan de Zaan, 5 aug, 14:15-17:15 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum werd zaterdagmiddag een hoogste snelheid gemeten van 125 km per uur. Eén op de tien bestuurders reed te snel. Van in totaal 1500 voertuigen werd de snelheid gemeten.

Vrouw mishandeld

Purmerend, 06 augustus 2006, 14:58 uur

Op de Anne Franklaan is een 40-jarige Purmerendse mishandeld door een voor haar onbekende 37-jarige man. De aanleiding zou een conflict zijn geweest tussen de kinderen van beide betrokkenen die met elkaar aan het spelen waren in een speeltuintje. De vrouw mengde zich in de ruzie tussen de kinderen waarop de 37-jarige man, vader van een van de kinderen, zich er ook mee ging bemoeien. De Purmerender zou haar in de maagstreek hebben geschopt en een vuistslag op het oor hebben gegeven. Ook zou hij de vrouw hebben uitgescholden. De politie heeft haar kinderen tijdelijk bij een familielid ondergebracht en de moeder op de eerste hulp van het Waterlandziekenhuis laten behandelen. Dankzij een anonieme tip kon de man worden aangehouden in een woning aan de Anne Franklaan waar hij op visite was. De Purmerender is meegenomen voor verhoor en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

50 km per uur te hard

Edam/ Noordbeemster, 6 aug, 14:15-17:15 uur

Op de Schermerhornerweg in de Noordbeemster werd zondagmiddag een hoogste snelheid gemeten van 130 km per uur. Van de ruim duizend passanten reden er 174 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Op de Oosterweg in Edam werd zondagmiddag ook op snelheid gelet. Hier reed één op de twintig bestuurders sneller dan de toegestane 60 km per uur terwijl zo'n driehonderd voertuigen de onopvallende radarauto passeerden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km per uur.

25 km per uur te hard

Oostzaan, 5/7 aug.

Maandagochtend en zaterdagmiddag werd op de Kerkstraat in Oostzaan op snelheid gecontroleerd. Op beide dagen werd een hoogste snelheid gemeten van 75 km per uur. Maandag reden veertig bestuurders te hard en zaterdag werden dertig auto's geflitst. Op beide dagen passeerden zo'n vierhonderd voertuigen de radarauto.

Autokraker gepakt

Wormerveer, 07 augustus 2006, 02:58 uur

Dankzij een melding van een getuige heeft de politie op de Albert Meijnsstraat een autokraker op heterdaad kunnen betrappen. Er werd gemeld dat een man aan verschillende portieren en sloten van geparkeerde personenauto's aan het rommelen was. De politie splitste zich op en benaderde de man die nog probeerde te vluchten. De verdachte gooide hierbij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp weg. De 35-jarige man uit Wormerveer hield een schroevendraaier in zijn hand en tijdens zijn fouillering werd een vouwmes aangetroffen. De verdachte is in verzekering gesteld en Forensische Opsporing doet onderzoek.