Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 7 augustus 2006

Twee minderjarigen beroven een 17 jarige

TILBURG De politie heeft gistermiddag, rond 16.30 uur, op de Broekhovenseweg te Tilburg, twee minderjarigen aangehouden voor het plegen van een beroving. Het slachtoffer, een 17 jarige jongen uit Hilvarenbeek, fietste over de Broekhovenseweg in de richting van de Ringbaan Zuid. Vanuit tegemoetkomende richting naderden twee onbekende jongens op een fiets. Deze jongens fietsten naar het slachtoffer en blokkeerden de doorgang. Een van deze jongens vroeg de tijd. Meteen greep een van de verdachten de i-pod, die het slachtoffer in zijn jaszak had en fietsen vervolgens weg richting Groenstraat. Het slachtoffer accepteerde dit niet, fietste naar de jongens en vroeg zijn i-pod terug. De daders stapten vervolgens af en sloegen en schopten het slachtoffer, meerdere malen. Gealarmeerde agenten hebben direct in de omgeving een onderzoek ingesteld. De verdachten, twee minderjarigen afkomstig uit Tilburg, werden korte tijd later aangehouden. Op het bureau zijn beiden in verzekering gesteld.

Politie houdt twee mannen aan na vechtpartij

TILBURG De Tilburgse politie heeft gisteravond, tegen 19.00 uur, twee Tilburgers van 32 en 36 jaar aangehouden voor het plegen van openlijke geweldpleging. Nadat er bij het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding was binnengekomen van een massale vechtpartij in de Gaasterlandstraat te Tilburg, bleken, na aankomst van de politie, de verdachten gevlogen te zijn. Onderzoek wees uit dat twee Tilburgers een leidende rol hadden bij de vechtpartij. Agenten hebben de mannen in hun woning aangehouden. Een van hen verzette zich bij zijn aanhouding. Op het politiebureau zijn beiden in verzekering gesteld.

Minderjarigen doen greep uit fooienpot

OISTERWIJK Agenten hebben gisteravond, tegen 19.30 uur, vier minderjarigen uit Tilburg aangehouden, nadat ze in een horecagelegenheid aan de Vennelaan te Oisterwijk geld hadden weggenomen. Direct nadat ze een greep in de fooienpot hadden gedaan fietsten ze weg. Oplettend personeel zag dit gebeuren en zette de achtervolging in. Het lukte hen de jongens te achterhalen, waarna ze overgedragen werden aan de politie. De buit, 140 Euro, is terug naar de rechtmatige eigenaar. Tegen de jongens wordt proces verbaal opgemaakt.

Man moet negen dagen de cel in

TILBURG Agenten hebben vanmorgen, rond de klok van 11.00 uur, een 24 jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, voor openstaande boetes. Agenten controleerden de man omdat hij zich verdacht gedroeg in de wijk de Blaak. Bij navraag bleek hij nog een vonnis van 480 Euro of negen dagen celstraf te hebben. Toen de man het bericht vernam zette hij het op een lopen. Na een korte achtervolging lukte het de agenten de man aan te houden. Op het bureau is hij ingesloten.

Politie onderzoekt steekpartij

TILBURG De politie is gestart met een uitgebreid onderzoek, naar aanleiding van een steekpartij die, gisteravond plaats vond in een woning in de wijk Korvel. Tijdens deze steekpartij raakte een 40 jarige inwoner uit Tilburg gewond aan borst, nek, hals en gezicht. Gealarmeerde agenten troffen het slachtoffer, kort na 23.00 uur, in een woning hevig bloedend aan. De man werd direct, voor onderzoek, overgebracht naar een ziekenhuis te Tilburg. Agenten hebben zowel in de woning als in de omgeving een onderzoek ingesteld. In de woning werden sporen aangetroffen die duidde op een worsteling. De zaak is in onderzoek. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed.

Auteur: Desiree Brabers