Noordwijk Strandfeest en "veilig stappen"

Het strandfeest van afgelopen zaterdag heeft veel extra bezoekers getrokken naar Noordwijk. De politie heeft extra agenten, waaronder bikers en politie te paard, deze avond ingezet.

Tijdens en na het feest heeft de politie enkele keren moeten optreden. Een 19 jarige jongen uit Maarssen werd aangehouden wegens het inslaan van een aantal ruiten bij een strandpaviljoen aan de Koningin Astrid Boulevard. Een agent hoorde glasgerinkel en zag toen de jongen wegvluchten. Hij kon hem staande houden waarna hij werd aangehouden. De jongen heeft bekend uit woede, vanwege een eerder akkefietje, de ruiten met zijn vuist ingeslagen te hebben.

Een 19 jarige jongen uit Koog aan de Zaan werd aangehouden wegens het beledigen van agenten in uniform. Hij nam een uitdagende houding aan die werd beantwoord met de aanhouding. Hij is later met een bekeuring op zak weer in vrijheid gesteld. Een 19 jarige Warmonder kreeg een bekeuring voor het slaan met vlakke hand op de achterbenen van een paard van een agent. Hij kreeg een bekeuring inzake baldadigheid.

Een 20 jarige man uit Strzelce (P) heeft aangifte gedaan bij de politie nadat hij door een aantal jongens was beroofd van zijn portemonnee. Dit gebeurde rond 23.30 uur. Hij was in contact gekomen met de jongens waarmee hij normaal stond te praten totdat één jongen zijn uit zijn achterzak wegnam. Hij ging de jongen achterna en kreeg hem te pakken. Hij ontving echter direct een vuistslag waardoor de jongens weg wisten te komen, de politie heeft aangifte opgenomen.

Op De Grent werd op de reguliere wijze gecontroleerd door de susploeg en door agenten in het kader van het project Veilig Stappen. Ondanks de drukte waren er weinig bijzonderheden te melden. Er werden o.a. bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen, het negeren van een stopverbod en openbare dronkenschap.

Noordwijkerhout Snelheidscontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zaterdag 5 augustus een snelheidscontrole gehouden op de N206. Op dit gedeelte van de N206 mag je maximaal 80 km/uur rijden. Ongeveer 83% hield zich aan deze maximumsnelheid. Onder de snelheidsovertredingen werden als hoogste uitschieters 129, 132 en 142 km/uur gemeten. Alle overtreders krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd.

Leiden Inbrekers en autodieven aangehouden

De politie heeft naar aanleiding van een inbraak in de nacht van woensdag 2 augustus vijf aanhoudingen verricht bovenop de aanhoudingen van diezelfde nacht. De jongens die aangehouden zijn bleken medeplichtig te zijn geweest aan de inbraak. Zij hadden ook spullen uit de woning gehaald en hadden de buit onder elkaar verdeeld. Zes verdachten van 16, 17, 18, 19 en 22 jaar, allen uit Leiden, zijn in verzekering gesteld en worden vandaag voorgeleid. Een 18 jarige Leidenaar die op de nacht van de inbraak in de auto was aangetroffen werd in vrijheid gesteld, omdat hij niet had deelgenomen aan de inbraak.

--- origineel bericht ---

De politie heeft op woensdag 2 augustus rond 04.15 uur op de Leidseweg in Voorschoten twee 18 jarige jongens uit Leiden aangehouden. Zij zaten in een gestolen auto die kort daarvoor was gestolen bij een woninginbraak aan de Zuster Meijboomstraat. De bewoners werden wakker van klapperende deuren en tocht en ontdekten dat de voordeur openstond. Even later hoorden ze hun auto wegrijden. Onmiddellijk belden ze 1-1-2. De politie keek met meerdere auto's uit naar het gestolen voertuig en trof deze met de verdachten aan op de Leidseweg. Beide verdachten zijn ingesloten. Vandaag wordt het onderzoek naar de inbraak en diefstal voortgezet. Ook wordt onderzocht of ze ook nog andere goederen uit de woning hebben gestolen.

Voorschoten Vandalen zetten loempiakar op z'n kop

Onbekende hebben in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 augustus aan het Treubplein een vietnameseloempiakar omvergegooid. Omdat er frituurvet in een straatput was gelopen werd de gemeente gevraagd maatregelen te nemen. De eigenaar werd in kennis gesteld en zal aangifte doen. De politie hoopt de vandalen op te sporen.

Voorschoten Aanhouding na schieten met luchtdrukwapen

De politie heeft op zondag 6 augustus rond 04.45 uur een 31 jarige man in zijn woning in Voorschoten aangehouden voor poging tot zware mishandeling, vernieling en overtreding van de wet wapens en munitie. De woning van een bewoner aan het Aletta Jacobsplantsoen beschoot hij vanuit zijn woning met een luchtbuks. De kogeltjes vernielden een ruit van de woning maar hadden ook een 29 jarige vrouw uit Voorhout die daar op bezoek was kunnen raken. De politie stapte na de melding van de bewoners op het adres binnen en trof daar twee luchtdrukwapens, munitie, twee messen en wat illegaal vuurwerk aan. De verdachte werd daarop aangehouden. Hij is ingesloten. Op woensdag 9 augustus wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Alphen a/d Rijn Leren jassen gestolen

De politie doet onderzoek naar de diefstal van een nog onbekend aantal leren jassen uit een aan de Dreespassage gevestigde zaak in ledermode. Op zondag 6 augustus rond 04.00 uur kreeg de eigenaar een inbraakmelding. Een ruit van de winkel was vernield. Buiten lagen nog een achttal jassen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Leiderdorp Aanhoudingen voor geweld

De politie heeft zaterdag 5 augustus rond 00.05 uur in de Bloemerd vier jongens uit Leiderdorp van 17 (2x), 16 en 13 jaar, aangehouden. Zij werden aangehouden nadat een 17 jarige jongen uit Oude Wetering en twee jongens uit Roelofarendsveen van 17 en 18 jaar, aangifte deden dat zij rond 23.00 uur aan de Statendaalder nabij winkelcentrum Winkelhof waren belaagd en mishandeld door de vier. De slachtoffers waren met nog drie vrienden lopend onderweg naar een bushalte toen het viertal ze op fietsen en bromfietsen passeerden. Even verder stopten ze en sloegen ze zonder aanleiding in elkaar. De gewaarschuwde politie ging in de omgeving op zoek naar de daders en trof ze in de Bloemerd aan. Na hun verhoor werden ze in de loop van de zaterdag weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen ze op.

Roelofarendsveen Politie komt tussenbeide in conflict tussen watersporters

De politie heeft zondag 6 augustus rond 17.20 uur op het eiland Grote Hem in het Braassemermeer tussenbeide moeten komen in een conflict tussen watersporters. Het conflict ontstond nadat een 16 en 9 jarige jongen uit Broek op Langedijk overlast veroorzaakten met hun speedboot. Door te hard te varen veroorzaakten ze wateroverlast in de boot waarop een groep uit Den Haag en Leidschendam voer. Daarbij zouden ze ook gevaar veroorzaakt hebben en staken ook nog hun middelvinger naar hen op. Ze voeren achter de boosdoeners aan die inmiddels op het eiland Grote Hem waren aangeland bij hun ouders. Daar ontstond een woordenwisseling en werd de familie uit Broek op Langedijk bedreigd. Ook vonden er handtastelijkheden plaats waarbij de 47 jarige moeder van de jongens in het water belandde en de jongste jongen aan zijn rug gewond raakte door het gooien of slaan met een hard voorwerp. Toen de door diverse watersporters overgezette politie arriveerde was de rust inmiddels teruggekeerd. Vijf mensen, Hagenaars en Leidschendammers in de leeftijd van 29 tot 53 jaar, werden door de politie meegenomen naar het bureau. Tegen middernacht werden zij weer op vrije voeten gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.

Kouderkerk a/d Rijn Aanhouding bij trekkertrek

De politie heeft op zondag 6 augustus rond 02.00 uur op het feestterrein van het Trekkertrek evenement aan de Hoogewaard een 18 jarige jongen uit Kouderkerk aan den Rijn aangehouden. Hij werd aangehouden omdat hij daar een 16 jarige jongen uit Alphen aan den Rijn op zijn gezicht had geslagen. Daardoor verloor de Alphenaar twee tanden. De aanleiding voor de geweldsexplosie was dat de Koudeekerker kwaad werd dat er bier over hem heen werd gegooid. In de loop van de zondag werd de verdachte weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Rond 03.30 uur werd de politiehulp weer ingeroepen op het terrein. Een 64 jarige buschauffeur uit Katwijk was daar met een bus van zijn werkgever Noordwijk om feestgangers op te halen. Eénmaal in de bus en op het moment dat de buschauffeur daar weer wilde vertrekken, werd er van buiten met een hard voorwerp een zijruit van de bus ingegooid. Terplaatste en op dat moment werd niet helemaal duidelijk wie voor deze vernieling verantwoordelijk was. Van drie bezoekers van het evenement zijn wel de namen genoteerd. De politie onderzoekt de zaak verder.

Zevenhoven Racefietser ernstig gewond na aanrijding

Een 20 jarige racefietser uit Amsterdam is vrijdag 4 augustus rond 17.30 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een 36 jarige automobiliste uit Den Haag. De aanrijding gebeurde in een bocht van de bochtige Kade. Beiden reden elkaar tegemoet en botsten frontaal op elkaar. Het slachtoffer is liep ernstig hoofdletsel op. Door personeel van de traumahelikopter werd het slachtoffer gestabiliseerd waarna hij werd per ambulance werd overgebracht naar het LUMC. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van de aanrijding. Daarbij wordt zij geassisteerd door de regionale verkeersdienst van Politie Hollands Midden.

Waddinxveen Hennepkwekerij opgerold

Naar aanleiding van een eigen onderzoek heeft de politie vandaag, maandag 7 augustus, een hennepkwekerij aangetroffen aan de Machtelderf te Waddinxveen. In totaal werden 529 hennepplanten aangetroffen. In de kwekerij hing een CO-kachel, die uitlaatgassen uitstoot om de hennepplanten sneller te laten groeien. De uitstoot van de kachel is zeer gevaarlijk voor mensen, omdat er een hoge concentratie van koolstofmonoxide kan optreden wat schadelijk kan zijn. Het energiebedriijf, Eneco, constateerde diefstal van stroom en doet daarvan aangifte. De technische recherche deed onderzoek en na overleg met justitie werd de hennepkwekerij ontmanteld door een gespecialeerd bedrijf. Er zijn geen verdachten aangehouden, het onderzoek naar de verdachte(n) wordt gestart.

Waddinxveen Gordelcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 4 augustus een gordelcontrole gehouden op verschillende plekken binnen Waddinxveen. Vijf automobilisten bleken geen gordel te dragen en kregen hiervoor een bekeuring. Nog steeds zijn er mensen die bij ritjes binnen de bebouwde kom geen gordel dragen terwijl de meeste ongelukken wel binnen die bebouwde kom plaatsvinden. En je snelheid hoeft helemaal niet hoog te zijn om een gordel nodig te moten hebben. Een frontale botsing waarbij beide auto's 40 km/uur rijden, is vergelijkbaar met wanneer je met 80 km/uur ergens tegenaan rijdt. Een gordel verlaagt de kans op letsel met veertig procent.

----- Original Message ----- From: "Elzen, Renate Den (2724)" To: Sent: Monday, August 07, 2006 4:27 PM Subject: Politiepersberichten 070806 middag

Noordwijk Strandfeest en "veilig stappen" Het strandfeest van afgelopen zaterdag heeft veel extra bezoekers getrokken naar Noordwijk. De politie heeft extra agenten, waaronder bikers en politie te paard, deze avond ingezet.

Tijdens en na het feest heeft de politie enkele keren moeten optreden. Een 19 jarige jongen uit Maarssen werd aangehouden wegens het inslaan van een aantal ruiten bij een strandpaviljoen aan de Koningin Astrid Boulevard. Een agent hoorde glasgerinkel en zag toen de jongen wegvluchten. Hij kon hem staande houden waarna hij werd aangehouden. De jongen heeft bekend uit woede, vanwege een eerder akkefietje, de ruiten met zijn vuist ingeslagen te hebben.

Een 19 jarige jongen uit Koog aan de Zaan werd aangehouden wegens het beledigen van agenten in uniform. Hij nam een uitdagende houding aan die werd beantwoord met de aanhouding. Hij is later met een bekeuring op zak weer in vrijheid gesteld. Een 19 jarige Warmonder kreeg een bekeuring voor het slaan met vlakke hand op de achterbenen van een paard van een agent. Hij kreeg een bekeuring inzake baldadigheid.

Een 20 jarige man uit Strzelce (P) heeft aangifte gedaan bij de politie nadat hij door een aantal jongens was beroofd van zijn portemonnee. Dit gebeurde rond 23.30 uur. Hij was in contact gekomen met de jongens waarmee hij normaal stond te praten totdat één jongen zijn uit zijn achterzak wegnam. Hij ging de jongen achterna en kreeg hem te pakken. Hij ontving echter direct een vuistslag waardoor de jongens weg wisten te komen, de politie heeft aangifte opgenomen.

Op De Grent werd op de reguliere wijze gecontroleerd door de susploeg en door agenten in het kader van het project Veilig Stappen. Ondanks de drukte waren er weinig bijzonderheden te melden. Er werden o.a. bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen, het negeren van een stopverbod en openbare dronkenschap.

Noordwijkerhout Snelheidscontrole Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zaterdag 5 augustus een snelheidscontrole gehouden op de N206. Op dit gedeelte van de N206 mag je maximaal 80 km/uur rijden. Ongeveer 83% hield zich aan deze maximumsnelheid. Onder de snelheidsovertredingen werden als hoogste uitschieters 129, 132 en 142 km/uur gemeten. Alle overtreders krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd.

Leiden Inbrekers en autodieven aangehouden De politie heeft naar aanleiding van een inbraak in de nacht van woensdag 2 augustus vijf aanhoudingen verricht bovenop de aanhoudingen van diezelfde nacht. De jongens die aangehouden zijn bleken medeplichtig te zijn geweest aan de inbraak. Zij hadden ook spullen uit de woning gehaald en hadden de buit onder elkaar verdeeld. Zes verdachten van 16, 17, 18, 19 en 22 jaar, allen uit Leiden, zijn in verzekering gesteld en worden vandaag voorgeleid. Een 18 jarige Leidenaar die op de nacht van de inbraak in de auto was aangetroffen werd in vrijheid gesteld, omdat hij niet had deelgenomen aan de inbraak.

--- origineel bericht --- De politie heeft op woensdag 2 augustus rond 04.15 uur op de Leidseweg in Voorschoten twee 18 jarige jongens uit Leiden aangehouden. Zij zaten in een gestolen auto die kort daarvoor was gestolen bij een woninginbraak aan de Zuster Meijboomstraat. De bewoners werden wakker van klapperende deuren en tocht en ontdekten dat de voordeur openstond. Even later hoorden ze hun auto wegrijden. Onmiddellijk belden ze 1-1-2. De politie keek met meerdere auto's uit naar het gestolen voertuig en trof deze met de verdachten aan op de Leidseweg. Beide verdachten zijn ingesloten. Vandaag wordt het onderzoek naar de inbraak en diefstal voortgezet. Ook wordt onderzocht of ze ook nog andere goederen uit de woning hebben gestolen.

Voorschoten Vandalen zetten loempiakar op z'n kop Onbekende hebben in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 augustus aan het Treubplein een vietnameseloempiakar omvergegooid. Omdat er frituurvet in een straatput was gelopen werd de gemeente gevraagd maatregelen te nemen. De eigenaar werd in kennis gesteld en zal aangifte doen. De politie hoopt de vandalen op te sporen.

Voorschoten Aanhouding na schieten met luchtdrukwapen De politie heeft op zondag 6 augustus rond 04.45 uur een 31 jarige man in zijn woning in Voorschoten aangehouden voor poging tot zware mishandeling, vernieling en overtreding van de wet wapens en munitie. De woning van een bewoner aan het Aletta Jacobsplantsoen beschoot hij vanuit zijn woning met een luchtbuks. De kogeltjes vernielden een ruit van de woning maar hadden ook een 29 jarige vrouw uit Voorhout die daar op bezoek was kunnen raken. De politie stapte na de melding van de bewoners op het adres binnen en trof daar twee luchtdrukwapens, munitie, twee messen en wat illegaal vuurwerk aan. De verdachte werd daarop aangehouden. Hij is ingesloten. Op woensdag 9 augustus wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Alphen a/d Rijn Leren jassen gestolen De politie doet onderzoek naar de diefstal van een nog onbekend aantal leren jassen uit een aan de Dreespassage gevestigde zaak in ledermode. Op zondag 6 augustus rond 04.00 uur kreeg de eigenaar een inbraakmelding. Een ruit van de winkel was vernield. Buiten lagen nog een achttal jassen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Leiderdorp Aanhoudingen voor geweld De politie heeft zaterdag 5 augustus rond 00.05 uur in de Bloemerd vier jongens uit Leiderdorp van 17 (2x), 16 en 13 jaar, aangehouden. Zij werden aangehouden nadat een 17 jarige jongen uit Oude Wetering en twee jongens uit Roelofarendsveen van 17 en 18 jaar, aangifte deden dat zij rond 23.00 uur aan de Statendaalder nabij winkelcentrum Winkelhof waren belaagd en mishandeld door de vier. De slachtoffers waren met nog drie vrienden lopend onderweg naar een bushalte toen het viertal ze op fietsen en bromfietsen passeerden. Even verder stopten ze en sloegen ze zonder aanleiding in elkaar. De gewaarschuwde politie ging in de omgeving op zoek naar de daders en trof ze in de Bloemerd aan. Na hun verhoor werden ze in de loop van de zaterdag weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen ze op.

Roelofarendsveen Politie komt tussenbeide in conflict tussen watersporters De politie heeft zondag 6 augustus rond 17.20 uur op het eiland Grote Hem in het Braassemermeer tussenbeide moeten komen in een conflict tussen watersporters. Het conflict ontstond nadat een 16 en 9 jarige jongen uit Broek op Langedijk overlast veroorzaakten met hun speedboot. Door te hard te varen veroorzaakten ze wateroverlast in de boot waarop een groep uit Den Haag en Leidschendam voer. Daarbij zouden ze ook gevaar veroorzaakt hebben en staken ook nog hun middelvinger naar hen op. Ze voeren achter de boosdoeners aan die inmiddels op het eiland Grote Hem waren aangeland bij hun ouders. Daar ontstond een woordenwisseling en werd de familie uit Broek op Langedijk bedreigd. Ook vonden er handtastelijkheden plaats waarbij de 47 jarige moeder van de jongens in het water belandde en de jongste jongen aan zijn rug gewond raakte door het gooien of slaan met een hard voorwerp. Toen de door diverse watersporters overgezette politie arriveerde was de rust inmiddels teruggekeerd. Vijf mensen, Hagenaars en Leidschendammers in de leeftijd van 29 tot 53 jaar, werden door de politie meegenomen naar het bureau. Tegen middernacht werden zij weer op vrije voeten gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.

Kouderkerk a/d Rijn Aanhouding bij trekkertrek De politie heeft op zondag 6 augustus rond 02.00 uur op het feestterrein van het Trekkertrek evenement aan de Hoogewaard een 18 jarige jongen uit Kouderkerk aan den Rijn aangehouden. Hij werd aangehouden omdat hij daar een 16 jarige jongen uit Alphen aan den Rijn op zijn gezicht had geslagen. Daardoor verloor de Alphenaar twee tanden. De aanleiding voor de geweldsexplosie was dat de Koudeekerker kwaad werd dat er bier over hem heen werd gegooid. In de loop van de zondag werd de verdachte weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Rond 03.30 uur werd de politiehulp weer ingeroepen op het terrein. Een 64 jarige buschauffeur uit Katwijk was daar met een bus van zijn werkgever Noordwijk om feestgangers op te halen. Eénmaal in de bus en op het moment dat de buschauffeur daar weer wilde vertrekken, werd er van buiten met een hard voorwerp een zijruit van de bus ingegooid. Terplaatste en op dat moment werd niet helemaal duidelijk wie voor deze vernieling verantwoordelijk was. Van drie bezoekers van het evenement zijn wel de namen genoteerd. De politie onderzoekt de zaak verder.

Zevenhoven Racefietser ernstig gewond na aanrijding Een 20 jarige racefietser uit Amsterdam is vrijdag 4 augustus rond 17.30 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een 36 jarige automobiliste uit Den Haag. De aanrijding gebeurde in een bocht van de bochtige Kade. Beiden reden elkaar tegemoet en botsten frontaal op elkaar. Het slachtoffer is liep ernstig hoofdletsel op. Door personeel van de traumahelikopter werd het slachtoffer gestabiliseerd waarna hij werd per ambulance werd overgebracht naar het LUMC. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van de aanrijding. Daarbij wordt zij geassisteerd door de regionale verkeersdienst van Politie Hollands Midden.

Waddinxveen Hennepkwekerij opgerold Naar aanleiding van een eigen onderzoek heeft de politie vandaag, maandag 7 augustus, een hennepkwekerij aangetroffen aan de Machtelderf te Waddinxveen. In totaal werden 529 hennepplanten aangetroffen. In de kwekerij hing een CO-kachel, die uitlaatgassen uitstoot om de hennepplanten sneller te laten groeien. De uitstoot van de kachel is zeer gevaarlijk voor mensen, omdat er een hoge concentratie van koolstofmonoxide kan optreden wat schadelijk kan zijn. Het energiebedriijf, Eneco, constateerde diefstal van stroom en doet daarvan aangifte. De technische recherche deed onderzoek en na overleg met justitie werd de hennepkwekerij ontmanteld door een gespecialeerd bedrijf. Er zijn geen verdachten aangehouden, het onderzoek naar de verdachte(n) wordt gestart.

Waddinxveen Gordelcontrole RVHT Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 4 augustus een gordelcontrole gehouden op verschillende plekken binnen Waddinxveen. Vijf automobilisten bleken geen gordel te dragen en kregen hiervoor een bekeuring. Nog steeds zijn er mensen die bij ritjes binnen de bebouwde kom geen gordel dragen terwijl de meeste ongelukken wel binnen die bebouwde kom plaatsvinden. En je snelheid hoeft helemaal niet hoog te zijn om een gordel nodig te moten hebben. Een frontale botsing waarbij beide auto's 40 km/uur rijden, is vergelijkbaar met wanneer je met 80 km/uur ergens tegenaan rijdt. Een gordel verlaagt de kans op letsel met veertig procent.