Het Nederlandse Rode Kruis

31 juli 2006
Op vakantie met vakantieschip J. Henry Dunant

Eind juli vierden jongeren van 18 tot 25 jaar vakantie op hotelschip J. Henry Dunant. Als je gehandicapt of chronisch ziek bent is het heerlijk om er zelfstandig een weekje tussenuit te kunnen. Vrijwilligers met dezelfde leeftijd als de gasten zorgen voor hulp en begeleiding.

Helemaal aangepast
De vijftig vakantiegasten aan boord hebben een lichamelijke handicap, een spierziekte of zijn getroffen door kanker. De J. Henry Dunant is voorzien van alle gemakken en is volledig aangepast op rolstoelgebruikers, tot en met een lift aan toe.

Het Rode Kruis wil de gasten even vrij geven van hun lichamelijke beperking. Er wordt van alles georganiseerd. Zoals workshops sieraden maken en textiel beschilderen. Nooit gedacht dat ik dat kon, vertelt een gelukkige vakantiegast. Zelfs zwemmen behoort tot de mogelijkheden. Feesten is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de vakantie. Ook in een rolstoel kun je tot in de kleine uurtjes dansen!

Van oppashulp tot internetles
Het Nederlandse Rode Kruis biedt sociale hulp aan chronisch zieken en gehandicapten. Ruim 18.000 vrijwilligers van het Rode Kruis helpen 55.000 vereenzaamden en chronisch zieken en gehandicapten met zogenaamde vriendendiensten, zoals huisbezoeken, oppashulp, internetles, coaching en het opzetten van telefooncirkels. Jaarlijks genieten zo´n 6000 gasten van aangepaste vakanties in de hotels en op het vakantieschip van het Rode Kruis.

Meer informatie:

* Maak deze activiteit mogelijk! Doneer aan het Rode Kruis
* Zelf meehelpen? Kijk eens onder vrijwilliger worden of in de vacaturebank

* Wilt u ook mee op vakantie? Meer informatie over de vakanties.