Politie Gelderland-Zuid

Mannen vast na koperdiefstal

Beesd, 07-08-2006 o De politie heeft dit weekend twee mannen aangehouden voor diefstal van een grote partij koper. Twee personenautos en een aanhangwagen zijn in beslag genomen.

Vrijdagnacht werden enkele mannen overlopen bij de diefstal van een partij koper aan de Wethouder van Bremenweg in Beesd. De daders sloegen op de vlucht maar een 37-jarige verdachte uit Heesch, was daarbij niet snel genoeg. Ondanks zijn vlucht via een natte sloot en het binnenvluchten van een tankstation, raakte de dader zijn achtervolger niet kwijt. Omdat hij zichzelf daar binnen opsloot, kon de verdachte vervolgens worden overgedragen worden aan de politie. Hij is dit weekend verhoord.
In de boomgaard werden twee personautos aangetroffen met een partij weggenomen koper. Een politiespeurhond heeft de omgeving verder onderzocht, maar op dat moment leverde dat niet meer verdachten op.

Tweede verdachte
Maandagochtend is in deze zaak een 41-jarige man uit Vaals aangehouden. Het was zijn auto met de weggenomen partij koper, die deze vrijdagnacht werd aangetroffen bij de diefstal. Ook hij wordt verder verhoord in dit politieonderzoek. (01)