Politie Drenthe

Maandagmiddag

Assen, 07-08-2006

Schilder mist verf
ASSEN Een schildersbedrijf uit Assen is bezig om een flatgebouw aan de Smetanalaan van een nieuwe laag coating en verf te voorzien. Daarvoor had het bedrijf een voorraad verf staan in een afgetimmerde ruimte van de kelder van deze flat. Tijdens het afgelopen weekeinde is daar verf weggenomen alsmede 20 emmers coating van 10 liter per stuk. Daarvoor moeten de dieven een voertuig gebruikt hebben, de politie hoop dat getuigen zich melden. Het bedrijf zit met een flinke schadepost. Een 52-jarige man uit Assen deed namens het bedrijf aangifte. (06-168645)

Zoon aangehouden voor huiselijk geweld
HOOGEVEEN Maandagmorgen werd in zijn ouderlijke woning een 18-jarige knaap aangehouden. Hij was flink door het lint gegaan en zorgde voor grote vernielingen in de woning. De man is eerst ingesloten aan het bureau, daarna is overleg gevoerd met de GGD voor verdere hulpverlening. (06-168720)

Oude boom opzettelijk vernield
HAVELTE In de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 augustus is een 40 á 50 jaar oude eik aan de Ruiterweg voor ¾ ingezaagd met een kettingzaag. In verband met de veiligheid moesten medewerkers van de gemeente een noodkap uitvoeren. De eikenboom stond in de berm nabij de ingang van het voetbalveld aan de Meerkamp en heeft volgens de aangever een belevingswaarde van 2.000,-. Een 54-jarige man uit Havelte heeft namens de gemeente aangifte gedaan. Mogelijk zijn er getuigen geweest van deze vernieling, de politie wil graag met hen in contact komen. (06-168770)

Bert Peters (0592 361280) verzorgt de persvoorlichting voor politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur.