Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (07/08)

OOSTERHOUT NB, 7 augustus 2006

Onderzoek ongeval politieagenten afgerond

WERKENDAM: Donderdagavond 3 augustus rond 22.30 uur raakte op de A-27 een politieauto van de weg. Bij dit ongeval raakten twee agenten van het district Oosterhout licht gewond. De twee mannelijke agenten klaagden over nekpijn en zijn per ambulance naar een ziekenhuis gebracht, waar ze de nacht hebben doorgebracht. De agenten maken inmiddels naar omstandigheden goed. Het tweetal reed in een politiebus over rijksweg A-27 in zuidelijke richting, toen het ongeval gebeurde reden zij ter hoogte van de afslag Werkendam. De auto raakte in een slip en kwam via de berm tegen een boom tot stilstand. Het dienstvoertuig raakte daarbij total-loss.

Uit oogpunt van objectiviteit is het onderzoek naar de toedracht van dit ongeval onderzocht door politiemensen van het Korps Landelijke Politiediensten, in samenwerking met technisch rechercheurs van het korps Zuid-Holland-Zuid.

De agenten waren onderweg naar een melding van huiselijk geweld, waarbij een vrouw mishandeld werd door haar partner. Uit het sporenonderzoek en uit verklaringen van getuigen is gebleken dat de agenten de maximum snelheid niet hebben overschreden. Vermoedelijk is hun auto ten gevolge van aquaplaning van de weg geraakt. De Officier van Justitie heeft dan ook besloten om geen strafvervolging in te stellen tegen de bestuurder van de politieauto.

11 populieren omgeknakt

UITWIJK: Een medewerker van de gemeente Woudrichem deed bij de politie aangifte doen van vernieling. Aan de Poortweg te Uitwijk zijn 11 jonge populieren omgeknakt. Vermoedelijk is dat gebeurd tussen vrijdag 4 augustus 17.00 uur en zondag 6 augustus 10.00 uur. Dit al vaker voorgekomen tijdens de Almkerkse feesten en tot op heden de derde keer, aldus de aangever. De schade bedraagt ongeveer 2.500,-. Wellicht kunnen getuigen de politie helpen bij het onderzoek naar de nog onbekende dader(s). Getuigen kunnen via 0900 88 44 met de politie in contact treden.

Drugsdealer valt door de mand door verkeersongeval

OOSTERHOUT: De politie werd op zondagavond 6 augustus rond 22.30 uur geroepen bij een verkeersongeval op de Hoofseweg. Bij het ongeluk waren een scooterrijder en zijn passagiere gewond geraakt. De 19-jarige scooterbestuurder had vermoedelijk ter hoogte van de Sterrenlaan een wegafsluiting genegeerd en was vervolgens op een zogenaamde varkensrug gebotst (= betonblok ter geleiding van het verkeer).

De jongeman en zijn vriendin gedroegen zich opstandig tegen het ambulancepersoneel. Toen zij hem medicijnen wilde toedien, kwam de aap uit de mouw. Hij vertelde dat hij onder invloed van verdovende middelen verkeerde. Die opmerking was maar goed ook omdat de combinatie van drugs en de medicijnen een zeer gevaarlijke uitwerking konden hebben.
Bij controle van de bagage van het duo vonden de politieagenten een tas met een dealers hoeveelheid hard- en softdrugs aan (o.a. hennep, GHB en speed). Uiteraard zijn deze drugs in beslag genomen.

Beide verdachten zijn overgebracht naar het Amphiaziekenhuis te Breda. Daar is van de scooterbestuurder een bloedproef afgenomen. Dat bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van verdovende middelen.
Hij moest ter observatie een nacht in het ziekenhuis blijven vanwege letsel aan zijn kniebanden. Zijn vriendin had een gekneusde pols, wat blauwe plekken en een snijwond. Zij mocht na medische behandeling naar huis. Het gaat om een 17-jarige vrouw uit Sint Willebrord.

De politie stelt een nader onderzoek in naar het duo en naar de aangetroffen verdovende middelen.

Politie betrapt beschonken automobilisten

WAALWIJK: Zondagavond 6 augustus controleerde de politie op de Rijksweg A-59 ter hoogte van Waalwijk de bestuurster van een personenauto. De vrouw vestigde de aandacht op zichzelf door de maximum snelheid te overschrijden. Dat gebeurde rond 21.40 uur. De 42-jarige Waalwijkse had alcohol gedronken. Om die reden moest zij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. Het lukte haar echter niet om een volledige ademanalyse te volbrengen, waarna werd overgegaan tot een bloedproef.
Dit bloedmonster wordt momenteel door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op het bloed/alcohol gehalte. Afhankelijk van deze uitslag wordt er proces-verbaal tegen de vrouw opgemaakt. De verdachte is om 00.10 uur weer in vrijheid gesteld.

DONGEN: Op de Monseigneur Poelsstraat ontstond in de nacht van zondag 6 augustus op maandag 7 augustus een verkeersongeval. Het ging om een eenzijdig ongeval waarbij een 37-jarige Dongenaar tegen een lantaarnpaal was gebotst. De man vertelde tegen de agenten dat hij was uitgeweken voor een voetganger. Daarbij sloeg zijn voorwiel tegen de stoeprand. Door deze manoeuvre botste hij tegen een lantaarnpaal aan. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol en werd gearresteerd. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 265 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van één uur opgelegd.

Vernielers brievenbus betrapt

SPRANG-CAPELLE: Een politieagent hoorde in zijn vrije tijd een hoop herrie op de Weegbree. Hij ging poolshoogte nemen en zag hoe twee minderjarigen een TGP-brievenbus vernielden. De openingen om de post in te gooien waren kapot gemaakt, waardoor iedereen geposte brieven eruit kon pakken of hengelen. De verdachten waren allebei 12 jaar oud. Uiteraard zijn hun ouders inmiddels geïnformeerd. De schade moet vergoed worden en er zal een passende straf gezocht worden voor de vandaaltjes.

Computer beeldschermen gestolen uit gemeentehuis

RAAMSDONKSVEER: Er is ingebroken in het gemeentehuis van Geertruidenberg, gelegen aan de Vrijheidstraat in Raamsdonksveer. Het misdrijf vond plaats tussen vrijdag 4 augustus 17.00 uur en maandagochtend 7 augustus 07.40 uur. De daders vernielden een raam aan de achterzijde van het pand en probeerden via handreiking door de ontstane opening de computerapparatuur te stelen. Omdat de apparatuur fysiek tegen dit soort vormen van diefstal is beveiligd, lukte het niet om computers te stelen. De inbreker zag wel kans om twee beeldschermen weg te nemen. De agenten namen een aangifte op en liet de technische recherche een sporenonderzoek instellen.

Twee autos weg na inbraak

OOSTERHOUT: Twee personenautos zijn verdwenen na een homejacking aan het Bosboomplantsoen in Oosterhout. Bij homejacking stelen woninginbrekers de autosleutels om er vervolgens met de auto vandoor te gaan. De nog onbekende daders boorden een gat in een raamkozijn en hebben via het boorgat het uitzetijzer ontgrendeld, waarna dat raam werd geopend. Uit het huis zijn vervolgens de autosleutels van twee autos ontvreemd.
Vervolgens zijn een zwarte Volvo V70 (kenteken 58-SR-ZT) en een zwarte Volvo V50 (kenteken 23-SN-ZH) gestolen. De politie heeft beide autos internationaal laten signaleren als gestolen voertuigen. Verder namen de agenten een aangifte op en heeft de technische recherche een sporenonderzoek verricht.

Auteur: Jeroen Steenmeijer