Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 7 augustus 2006

Jongeman (16) mishandeld na woordenwisseling

BERGEN OP ZOOM: Een 16-jarige jongeman uit Bergen op Zoom heeft maandagmorgen bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De jongen reed in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 3.30 uur met wat vrienden ter hoogte van de paaltjes, die de Fortuinstraat afschermen, toen er een woordenwisseling ontstond met een groepje dat hen tegemoet kwam. Eén van de leden van dat groepje, een tot op heden onbekende jongeman, rende plotseling op de 16-jarige jongeman af en gaf hem met gebalde vuist een vuistslag tegen zijn oog. De jongen moet zich onder behandeling van een specialist laten stellen.

Auto buitgemaakt bij woninginbraak

OSSENDRECHT: Een bewoner van de Paus Joanneslaan werden in de vroege maandagmorgen wakker van een geluid in zijn woning. Toen hij beneden poolshoogte nam, zag hij nog net zijn auto wegrijden. Uit onderzoek kwam naar voren dat het dievengilde kans had gezien de woning binnen te komen door middel van insluiping. Uit de woning werden niet alleen een laptop, identiteitspapieren, een bankpas en een gsm ontvreemd, maar ook de autosleutels. Hiermee maakte de inbreker zich vervolgens de witte Volkswagen Polo (voorzien van het kenteken 42-FH-XZ) eigen. De politie heeft de auto en de identiteitspapieren als gestolen laten signaleren.

Vrouw (66) en meisje (8) gewond na eenzijdig verkeersongeval

WOENSDRECHT: Een 66-jarige vrouw uit Hoogerheide heeft maandagmiddag een hoofdwond overgehouden aan een eenzijdig verkeersongeval. Het 8-jarige meisje, dat eveneens in de auto zat, liep eveneens lichte verwondingen op. Beide zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw heeft zich, naar eigen zeggen, bij het parkeren op een parkeerterrein aan de Doelstraat vergist in het rem- en gaspedaal van haar auto. Hierdoor schoot de auto, dwars door een aantal bossages, op een ca 150 cm lager gelegen trottoir en raakte hier vervolgens een lichtmast. De auto schoot echter nog verder door, tot hij uiteindelijk met een grote klap tot stilstand kwam tegen een bewegwijzeringspaal en een geparkeerde auto.

Politie houdt twee jongeren aan na vernieling

ROOSENDAAL: Een medewerker van winkelcentrum Roselaar heeft maandagmiddag een tweetal jongeren aan de politie overgedragen, die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij de vernieling van het winkelcentrum. Een derde verdachte wist te ontkomen. Twee personen, die in het winkelcentrum werken, werden opgeschrikt door een luid, dof geluid en namen direct poolshoogte. Op het dak bleken zich drie jeugdige verdachten te bevinden, waarvan er één met een steen het platte dak had beschadigd. De 16-jarige en de 18-jarige Roosendaler zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie zet het onderzoek voort.

Auteur: Manon Ostendorf