Politie Midden- en West Brabant

Drugsdealer valt door de mand door verkeersongeval

OOSTERHOUT NB, 7 augustus 2006

Drugsdealer valt door de mand door verkeersongeval

OOSTERHOUT: De politie werd op zondagavond 6 augustus rond 22.30 uur geroepen bij een verkeersongeval op de Hoofseweg. Bij het ongeluk waren een scooterrijder en zijn passagiere gewond geraakt. De 19-jarige scooterbestuurder had vermoedelijk ter hoogte van de Sterrenlaan een wegafsluiting genegeerd en was vervolgens op een zogenaamde varkensrug gebotst (= betonblok ter geleiding van het verkeer).

De jongeman en zijn vriendin gedroegen zich opstandig tegen het ambulancepersoneel. Toen zij hem medicijnen wilde toedien, kwam de aap uit de mouw. Hij vertelde dat hij onder invloed van verdovende middelen verkeerde. Die opmerking was maar goed ook omdat de combinatie van drugs en de medicijnen een zeer gevaarlijke uitwerking konden hebben.

Bij controle van de bagage van het duo vonden de politieagenten een tas met een dealers hoeveelheid hard- en softdrugs aan (o.a. hennep, GHB en speed). Uiteraard zijn deze drugs in beslag genomen.

Beide verdachten zijn overgebracht naar het Amphiaziekenhuis te Breda. Daar is van de scooterbestuurder een bloedproef afgenomen. Dat bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van verdovende middelen.

Hij moest ter observatie een nacht in het ziekenhuis blijven vanwege letsel aan zijn kniebanden. Zijn vriendin had een gekneusde pols, wat blauwe plekken en een snijwond. Zij mocht na medische behandeling naar huis. Het gaat om een 17-jarige vrouw uit Sint Willebrord.

De politie stelt een nader onderzoek in naar het duo en naar de aangetroffen verdovende middelen.

.

Auteur: Jeroen Steenmeijer