Ingezonden persbericht


Opknapbeurt trapveldjes Valparaisodreef en Scharlakendreef, utrecht

De trapveldjes aan de Valparaisodreef en de Scharlakendreef worden vanaf 21 augustus opgeknapt. De grond is hier regelmatig drassig en leent zich niet voldoende voor sport en spel, waar het voor bedoeld is. De werkzaamheden duren ongeveer een week.

Trapveldjes opgeknapt met ISV II gelden

De opknapbeurten worden gesubsidieerd met ISV II gelden. ISV staat voor Investering Stedelijke Vernieuwing. Deze gelden zijn beschikbaar gesteld door het ministerie van Economische Zaken en worden door de gemeente geïnvesteerd in onder andere speelgelegenheden, die extra onderhoud nodig hebben. Bij de Scharlakendreef wordt het trapveldje opnieuw ingezaaid en wordt de grond opgehoogd. Na het inzaaien wordt er tijdelijk een hek om het trapveldje geplaatst.

Overige trapveldjes ook opgeknapt met ISV II

Ook het trapveldje aan de Papyrusdreef en de daarbij gelegen kabelbaan worden opnieuw ingezaaid. De grond wordt verbeterd door extra grond toe te voegen. Na het inzaaien wordt er een hek om het gras gezet. Om de drassigheid van het trapveldje bij de Haifadreef en de Ankaradreef tegen te gaan wordt een drainage aangelegd. Hiermee is de gemeente ongeveer twee weken bezig.

Bereikbaarheid

De veldjes blijven gewoon bereikbaar, behalve na het inzaaien. Om het gras de kans te geven te groeien worden de veldjes tijdelijk omheind met een hek. Gebruikers van de trapveldjes worden verzocht in die periode de veldjes niet te betreden.

Werkzaamheden Tigrisdreef en Park de Gagel

Vanaf 21 augustus wordt ook de Tigrisdreef aangepakt. Op het stuk tussen de Koeweitdreef en de Ammandreef wordt het asfalt vernieuwd. De uitvoering duurt ongeveer dertien weken. Tijdens die periode wordt verkeer omgeleid. Ook de laatste werkzaamheden aan de noordelijke lob van park de Gagel worden vanaf 21 augustus uitgevoerd.

Noot aan de redactie:

Voor vragen over dit persbericht kunt u terecht bij Communicatie Stadswerken 030- 286 40 98.