Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Gestileerde zwart-aluminium camera NV10 laat gebruiksgemak zien

Sterke prestaties en digitale eenvoud bij Samsungs NV10 'Blue Ring'

Naarden, 7 augustus 2006 - Samsungs gestileerde NVV10 neemt de leiding in een nieuwe serie van robuuste zwarte aluminium digitale compactcamera's met de 'Blue Ring' rondom de lens. Na intensief onderzoek van twee jaar heeft Samsung de behoeften en wensen bij digitaal fotograferen helder in kaart gebracht. Een van de resultaten is de Samsung NV10, een 10 megapixelcamera voorzien van een nieuwe zeer praktische user interface. Het 'Blue Ring'-design is het nieuwe symbool voor Samsungs kwaliteit en design in digitale camera's.

De zwart-aluminium behuizing van Samsungs NV10, is uitgerust met een 1/1,8 inch beeldsensor waarmee elk miniem detail haarscherp zichtbaar wordt. Via een groot 2,5 inch LCD-scherm dat 230.000 pixels weergeeft, zie je in een oogopslag perfecte fotoresultaten. Het 3x optische Schneider-Kreuznach objectief vereeuwigt elk beeld met precisie.

Dankzij Samsungs unieke ASR-systeem (Advanced Shake Reduction) kan de gebruiker haarscherpe foto's nemen bij matige lichtomstandigheden, zoals binnenshuis. De Samsung NV10 ondersteunt MPEG-4 VGA (640x480) videoclips met 30 beeldjes per seconde. Bij het overzetten van foto's op de PC via een USB-kabel, laadt het toestel zich automatisch op.

Met een draaischijf op het slank vormgegeven toestel heb je heel wat functionaliteiten en instellingen snel binnen handbereik. Gebruiksgemak heeft als basis gediend voor de Samsung NV10. Het toestel is voorzien van een nieuwe 'smart touch' user interface, waarmee de gebruiker via het grote LCD-scherm navigeert in de duidelijke menu-items. Daarnaast beschikt het bestendige toestel over een eenvoudig te raadplegen fotogallerij-functie. Professioneel digitaal fotograferen in een oogwenk is eenvoudiger dan je denkt. De Samsung NV10 is begin september beschikbaar. De verkoopadviesprijs van de NV10 inclusief cradle bedraagt ¤ 449,- inclusief B.T.W.

Samsung camera's

Samsung digitale camera's worden ontwikkeld en geproduceerd door Samsung Techwin. Deze onderneming uit de Samsung Group is wereldwijd toonaangevend in hightech producten, waaronder halfgeleidersystemen, optische en digitale beeldbewerking, industriële motoren en defensieapparatuur. De digitale camera's van Samsung nemen een vooraanstaande positie in de markt van digitale fotografie in. Door de nadruk op continue technologische innovatie zijn de fraai vormgegeven digitale camera's van Samsung geavanceerd en gemakkelijk in het gebruik. Meer informatie over Samsung camera's is te vinden op www.samsung.nl.



Ingezonden persbericht