Politie Midden- en West Brabant

District Breda maandag 7 augustus

BREDA, 7 augustus 2006

Straatrovers in Breda aangehouden

BREDA: De politie heeft vorige week donderdag een 20-jarige Bredanaar aangehouden die wordt verdacht van een tasjesroof op 27 juli aan de Vismarktstraat. Afgelopen zaterdag werd een 14-jarige jongen uit Breda aangehouden die bekend heeft zijn mededader te zijn. De politie kwam beide daders op het spoor, doordat de beroving door een camera is geregistreerd. Het tweetal reed op een scooter achterop het slachtoffer en rukte de tas van haar schouder. De 20-jarige Bredanaar heeft ook toegegeven betrokken te zijn bij twee soortgelijke berovingen: een mislukte tasjesroof op 27 juli op de Lange Brugstraat en een tasjesroof op de Nieuwe Ginnekenstraat een dag later. De politie betrekt nog andere recente tasjesroven in het centrum van Breda in haar onderzoek. De rechter-commissaris heeft de 20-jarige man in bewaring gesteld, de 14-jarige jongen wordt dinsdag voorgeleid.

Los van bovenstaande zaak is het onderzoek naar drie berovingen in het weekeinde van 10 en 11 juni door de politie afgerond. Voor deze berovingen wordt een 17-jarige jongen uit Teteringen verantwoordelijk gehouden. Hij beroofde op de fiets passanten onder bedreiging van een zeer echt lijkend nepvuurwapen van hun mobiele telefoon en geld. Deze berovingen vonden plaats aan de Edisonstraat, Boschstraat en Claudius Prinsenlaan. De 17-jarige jongen zit nog in bewaring.

Onderzoek naar diefstallen door beveiligingsmedewerker afgerond

BREDA: De politie heeft het onderzoek naar een 29-jarige ex-medewerker van een beveiligingsbedrijf afgerond. De man, tot voor kort in Breda woonachtig, heeft bekend zeven diefstallen te hebben gepleegd bij bedrijven in de regio Breda waar hij als beveiliger werkzaam was. In veel gevallen ging het om computers en daaraan gerelateerde apparatuur. Zo stal hij bijvoorbeeld eind maart een beveiligingscamera uit een kantoorruimte van een onderwijsinstelling aan de Lovensdijkstraat. De diefstallen vonden plaats in de periode januari-mei 2006.

Winkeldieven gepakt

BREDA: Een 54-jarige inwoner van Delft is zondagmiddag rond 16.50 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij wilde bij een warenhuis aan de Karrestraat drie portemonnees meenemen zonder te betalen, maar de elektronische beveiligingspoortjes gingen af. Na verhoor is hij met een dagvaarding naar huis gestuurd.

ETTEN-LEUR: Een 28-jarige vrouw uit Etten-Leur is maandagmiddag rond 14.30 uur aangehouden bij een supermarkt aan het Burchtplein. Zij had diverse etenswaren in haar tas zitten die ze niet wilde afrekenen, maar ze werd betrapt door winkelpersoneel. Na verhoor is de vrouw weer heengezonden.

Zundertnaar bedreigt klanten en personeel horecazaak

ZUNDERT: De politie heeft zondagavond rond 18.00 uur een 25-jarige inwoner van Zundert aangehouden. De man viel klanten van een horecazaak aan de Molenstraat lastig en bedreigde hen en het personeel van de zaak. Ook bij een tegenover gelegen zaak was de man erg lastig geweest De Zundertnaar verzette zich bij zijn aanhouding en maakte veel stampei. De man is veelpleger en conform de richtlijnen met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

Bredanaar aangehouden in verband met hennepkwekerij

BREDA: De politie heeft zondagavond rond 19.15 uur een 46-jarige Bredanaar aangehouden. Vorige week woensdag werd in de woning van de man aan de Jan Ligthartstraat een hennepkwekerij aangetroffen. Daarbij werden 152 hennepplanten en twintig lampen in beslaggenomen en vernietigd. Bij die inval was de man niet thuis, nu hij terug van vakantie was, werd hij de politie gehoord. Na verhoor werd de Bredanaar weer op vrije voeten gesteld.

Huiselijk geweld

BREDA: Een 21-jarige Bredanaar is zondagavond rond 22.30 uur aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van twee stiefzusjes (13 en 17 jaar) in een woning in het centrum van Breda. De man paste op de meisjes nu hun ouders in het buitenland zijn. De man is in verzekering gesteld en maandag weer op vrije voeten gekomen.

Beschonken automobiliste

BREDA: De politie heeft zondagnacht rond 02.15 uur een 32-jarige inwoonster van Zevenbergen aangehouden. De vrouw reed in haar auto over de Backer en Ruebweg toen agenten haar controleerden. De Zevenbergse blies 355 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uur. Met een proces-verbaal op zak mocht de vrouw na verhoor weer naar huis.

Prinsenbeker (47) betrapt met beschermde vogeltjes

ETTEN-LEUR: Een natuurtoezichthouder heeft een 48-jarige inwoner van Prinsenbeek zaterdagmorgen rond 09.30 uur betrapt in het buitengebied van Etten-Leur. De man had drie ongeringde putters in een vangnet zitten en had een lokkooi bij zich. Deze vogels behoren tot een beschermde soort.

In een volière bij de Prinsenbeker thuis werden nog eens vier ongeringde putters aangetroffen. De toezichthouder kreeg assistentie van collegas van het regionaal milieuteam van de politie Midden- en West-Brabant. In overleg met de officier van justitie is besloten om alle zeven vogels vrij te laten. De Prinsenbeker is na verhoor naar huis gestuurd.

Snelheidscontroles

BREDA: Bij een controle maandag op de Ambachtenlaan zijn 66 bekeuringen uitgeschreven; in totaal passeerden 614 mensen de radarpost. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur, terwijl plaatselijk 50 km/uur is toegestaan.

PRINSENBEEK: Een controle aan de Schutsestraat leverde maandag 171 overtreders op. In totaal werden 809 passanten gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur, terwijl 50 km/uur maximaal is toegestaan.

Auteur: Andre van den Hul